Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Devlet Madalyalarından Atatürk Kabartması Çıkarıldı, Öğrenci Andı da Artık Okunmayacak

Devlet Madalyalarından Atatürk Kabartması Çıkarıldı, Öğrenci Andı da Artık Okunmayacak
0
28

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
s-e3a88b40721b75e76b44f9f60cfc6762469416e9.jpg

Danıştay 10. Dairesi tarafından alınan kararla birlikte, devlet madalyalarından Atatürk kabartması yeniden çıkarıldı. Danıştay yıllardır süren “Öğrenci Andı” davasında da son kelamını söyledi. Buna göre artık okullarda "Öğrenci Andı" okunmayacak

Sözcü'de yer alan habere göre Danıştay dün aldığı iki kritik kararı açıkladı. 

Devlet Nişanı, Cumhuriyet Nişanı, Liyakat Nişanı'nda bulunan Atatürk kabartması, 15 Aralık 2013 tarihinde yönetmelikte yapılan değişiklikle kaldırılmıştı. 

Devrin Türk Kamu Sen Genel Lideri ve hala Bağımsız Milletvekili İsmail Koncuk, yönetmelik değişikliğinin iptali için Danıştay'a dava açmıştı. Danıştay nişanlarda Atatürk kabartmasının kullanılmasını öngördü.

Bakınız

Bunun üzerine Cumhurbaşkanlığı karara itiraz etti temyize gitti.

Danıştay İdari Daireleri kurumu 2019'da 10. Daire'nin kararını tek oy farkla yerinde buldu. Artık ise yeniden başa dönüldü. Mahkeme kararıyla madalyalara konulan Atatürk kabartması, tekrar mahkeme kararıyla kaldırılmış oldu.

Gelişmeleri kıymetlendiren bir hukukçu, “Ne yazık ki siyasetin isteği doğrultusunda kararlar veriliyor” dedi.

Danıştay'dan 'Andımız' kararı: Artık okunmayacak

Bir öteki karar da öğrenci andı ile ilgili oldu. Danıştay İdari Dava Daireleri Heyeti, okullarda öğrenci andının okunmasını sona erdiren MEB yönetmeliğini iptal eden Danıştay 8. Dairesi'nin kararını bozdu. Bu karar sonrası okullarda artık andımız okunmayacak.

Ulusal Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), 2013 yılında çıkardığı yönetmelikle, 1933'ten beri ilköğretim okullarında okunan öğrenci andı kaldırılmıştı. Türk Eğitim-Sen bunun üzerine Danıştay'da dava açmıştı. Danıştay 8. Dairesi de, 2018 yılında andımızı kaldıran yönetmeliği oy çokluğu ile iptal etmişti. Ulusal Eğitim Bakanlığı, dairenin bu kararını temyiz etti. Temyiz üzerine belge Danıştay İdari Dava Daireleri Şurası'na geldi. Şura da Andımız ile ilgili en son kararı verdi. Buna nazaran Konsey, MEB'in itirazını oyçokluğuyla kabul ederek, Danıştay 8. Dairesi'nin yönetmeliği iptal eden kararını kaldırdı. Bu karar uyarınca okullarda Andımız'ın okunması kaldıran yönetmelik uygulanmaya devam edecek. Bundan sonra andımız okunmayacak.

858,509Konular
980,842Mesajlar
30,687Kullanıcılar
SeroktrrSon üye
Üst Alt