iltasyazilim
FD Üye
YÖNETIM ŞEKİLLERİ
Demokrasi:Halkın kendi kendisini yönetmesi sistemine dayanan bir yönetim şeklidir Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Cumhuriyet yönetimi ile birlikte demokrasiyi benimsemiş bir hukuk devletidir
Demokrasi de insanlar kendini yönetecek kişileri kesin bir zaman için seçer Temsili demokrasi ile yönetilen ahali, istediği vakit seçtiği yöneticiyi değiştirebilir
Demokrasi Çeşitleri
1 Doğrudan Demokrasi
2 Benzeri Aracısız Olarak Demokrasi
3 Temsili Demokrasi
Demokrasi Esas İlkeleri
1 Milli Bağımsızlık
2 Özgür ve Denklik
3 Siyasi Partiler
Dünya da birçok idare şekli kullanılmıştır Bunlardan bazıları tek kişinin hâkimiyetine dayanmış, bazıları bir grubun ya da zümrenin hâkimiyetine dayanmış, bazıları din kurallarına dayanmış, bazıları da milletin egemenliğine dayanmıştır
Hâkimiyetin Kaynağına Göre Devlet Şekilleri
1 Monarşi Monarşik Devlet
2 Oligarşi Oligarşik Devlet
3 Teokrasi Teokratik Devlet
4 Demokrasi Cumhuriyet Demokratik Devlet
Osmanlı Devleti, Monarşi ile Din Yönetimi'yi bir arada kullanmıştır
Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Cumhuriyet'in yanında demokrasi'yi kullanmaktadır *
Demokrasi:Halkın kendi kendisini yönetmesi sistemine dayanan bir yönetim şeklidir Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Cumhuriyet yönetimi ile birlikte demokrasiyi benimsemiş bir hukuk devletidir
Demokrasi de insanlar kendini yönetecek kişileri kesin bir zaman için seçer Temsili demokrasi ile yönetilen ahali, istediği vakit seçtiği yöneticiyi değiştirebilir
Demokrasi Çeşitleri
1 Doğrudan Demokrasi
2 Benzeri Aracısız Olarak Demokrasi
3 Temsili Demokrasi
Demokrasi Esas İlkeleri
1 Milli Bağımsızlık
2 Özgür ve Denklik
3 Siyasi Partiler
Dünya da birçok idare şekli kullanılmıştır Bunlardan bazıları tek kişinin hâkimiyetine dayanmış, bazıları bir grubun ya da zümrenin hâkimiyetine dayanmış, bazıları din kurallarına dayanmış, bazıları da milletin egemenliğine dayanmıştır
Hâkimiyetin Kaynağına Göre Devlet Şekilleri
1 Monarşi Monarşik Devlet
2 Oligarşi Oligarşik Devlet
3 Teokrasi Teokratik Devlet
4 Demokrasi Cumhuriyet Demokratik Devlet
Osmanlı Devleti, Monarşi ile Din Yönetimi'yi bir arada kullanmıştır
Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Cumhuriyet'in yanında demokrasi'yi kullanmaktadır *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.