Devletten 500 milyon aşırmışlar Ulusal Eğitim Bakanlığı Yoklama Kurulu'nun 6 aydır sürdürdüğü soruşturma tamamlandı Soruşturmanın altından soygun çıktı! Ulusal Eğitim Bakanlığı Denetim Kurulu'nun 6 aydır sürdürdüğü soruşturma tamamlandı Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri üzerinden 500 milyon YTL'ye ulaşan kanunsuzluk saptandı Olmayan öğrenciyi varmış gibi göstererek ya da benzer öğrenciyi öbür farklı illerde kurslara tescil yaptırarak devletten milyonlar götürülmüş Bakanlık derhal bu paraları laf konusu merkezlerden bir bir istiyor Türkiye genelinde bin 700 rehabilitasyon merkezini inceleyen müfettişler, devleti dolandıran kurslardan şu esas değin 60 milyon YTL tahsil etti Çok sayıda kuruma zimmet çıkarılırken ihmali olan görevliler hakkında da suç oluşturan istek edildi Bir başka acayip nokta ise, yolsuzluklarda bakanlığa yan Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün hatalarına uyarı çekilmesi Müfettişler devletin zarara uğradığı böylece fazla hatalı ödemede genel müdürlüğün illerden gelen taleplere 'olur' yazılarıyla takviye verdiğine değiniyor Engelliler üzerinden devleti soymuşlar Ulusal Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Maliye Bakanlığı müfettişleri 6 avuç içi yakın süredir yaptığı araştırmalar sonucunda özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin devleti 200 milyon YTL dolandırdığını saptama etti Olmayan öğrenciyi varmış gibi göstererek ya da benzer öğrenciyi bambaşka öbür illerde kurslara kayıt yaptırarak devletten alınan paralar derhal kurumlardan tek tek isteniyor Türkiye genelinde bin 700 rehabilitasyon merkezini inceleyen müfettişler, devleti dolandıran kurslardan şu esas kadar 60 milyon YTL parayı tahsil etti İhmali olanlar görevden alınacak Müfettişler çok sayıda kuruma zimmet çıkarırken ihmali olan görevliler hakkında da suç oluşturan talep etti Müfettişler, yolsuzluklarda bakanlığa tabi Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün hataları olduğuna uyarı çekiyor Müfettişler devletin zarara uğradığı pek fazla yanlış ödemede genel müdürlüğün illerden gelen taleplere 'olur' yazılarıyla yardım verdiğine değiniyor Kontrol Kurulu'nun Ulusal Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e vereceği rapora kadar Genel Müdür Öner Güney'in görevden alınacağına belirlenmiş gözüyle bakılıyor internethabercom