Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

DGS başvuru koşulları nelerdir ?

DGS başvuru koşulları nelerdir ?
0
193

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
DGS kullanım koşulları nelerdir ? DGS başbvuru koşulları şunlardır: Yükseköğretim programlarına dikey geçiş için başvuracak adaylarda, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmuş olma şartı aranır O yıl son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da başvurabilir Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) iş yüksekokullarının son derslik öğrencileri ve mezunları ile aynı koşullarda yurt dışından mezun olup denkliği kabul edilen adaylar da DGS’ye başvurabilirler Gerek merkezi koyma gerekse özel kabiliyet sınavıyla öğrenci bölge iş yüksekokulu son derslik öğrencileri ve mezunları, kendi alanlarındaki özel kabiliyet sınavı veya merkezi sistemle öğrenci alan lisans programlarına düşey geçiş yerine getirmek istiyorlarsa DGS’ye girmek zorundadırlar Özel yetenek sınavı ile öğrenci bölge lisans programlarına düşey geçiş de bu kılavuzdaki esaslara tarafından merkezi olarak yapılır Türk Cumhuriyetleri ile Türk ve Akraba Toplulukları Sınavı (TCS) sonuçlarına kadar ülkemizdeki meslek yüksekokullarına yerleştirilen adaylardan düşey geçiş yerine getirmek isteyenler 2011DGS’ye girerler, oysa bu adaylar 2011DGS Kılavuzunda yer alan kontenjanlardan yararlanamazlar Dikey geçiş gerçekleştirmek istediklerini Yükseköğretim Kuruluna gösteren adayların yerleştirilme istekleri, yerleştirildikleri ön lisans programını 2 yılda tamamlamış olmaları, mezuniyet anekdot ortalamalarının en düşük % 60 ve DGS puanlarının tercih ettikleri lisans programına, ilgili yılda DGS sonucuna göre en az puanla yerleşen adayın puanından en fazla 50 puan aşağı olması şartıyla, Yükseköğretim Kurulu tarafından değerlendirilir Açık öğretim ve iş yüksekokullarının ön lisans programlarından mezun olanlardan kendi alanlarındaki açıköğretim lisans programlarına devam etmek isteyenlerin bu sınava girmeleri gerekmemektedir Bu durumdaki adaylar kendi alanlarındaki açık öğretim lisans programlarına aracısız olarak tescil hakkına sahiptirler Bu konudaki başvuruların ilgili yükseköğretim kurumuna yapılması gerekmektedir Geçiş yapılabilecek programlara ilişkin detaylı bilgiler Üniversitenin internet adresinden edinilmelidir Açık öğretim dahil öğretim süresi dört ve daha pozitif yıl olan programlardan ön lisans diploması bölge ya da alacak olanlar DGS’ye başvuramazlar  

858,497Konular
982,018Mesajlar
29,999Kullanıcılar
xreplaSon üye
Üst Alt