Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dgs başvuru koşulu

Dgs başvuru koşulu

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Selamlama arkadaşlar ; Ben 2006 2007 girişliyim ( MYO ) Ve aralık 2010 'da diploma Alacam DGS girme hakkım varmı yokmu ? Öğrenmek istiyorum Öğretim süresini 4 sene ya da daha fazlada tamamlayanlar DGS başvuramaz diye bir yazı okudum Yardımınıza ihtiyacım varEğer başvuru yapamicaksam hiç uğraşmıyımşimdiden teşekkürLerhayırlı geceler

Cevap: Dgs kullanım koşulu

DGS başbvuru koşulları şunlardır:

Yükseköğretim programlarına düşey geçiş için başvuracak adaylarda, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmuş olma şartı aranır O sene son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da başvurabilir

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son derslik öğrencileri ve mezunları ile benzer koşullarda yurt dışından mezun olup denkliği kabul edilen adaylar da DGSye başvurabilirler

Gerek merkezi sıralama gerekse özel yetenek sınavıyla öğrenci alan iş yüksekokulu son sınıf öğrencileri ve mezunları, kendi alanlarındaki özel yetenek sınavı ya da merkezi sistemle öğrenci bölge lisans programlarına düşey geçiş yerine getirmek istiyorlarsa DGSye girmek zorundadırlar Özel kabiliyet sınavı ile öğrenci alan lisans programlarına düşey geçiş de bu kılavuzdaki esaslara göre merkezi olarak yapılır

Türk Cumhuriyetleri ile Türk ve Akraba Toplulukları Sınavı (TCS) sonuçlarına kadar ülkemizdeki meslek yüksekokullarına yerleştirilen adaylardan düşey geçiş yerine getirmek isteyenler 2019DGSye girerler, fakat bu adaylar 2019DGS Kılavuzunda bulunan kontenjanlardan yararlanamazlar Düşey geçiş gerçekleştirmek istediklerini Yükseköğretim Kuruluna gösteren adayların yerleştirilme istekleri, yerleştirildikleri ön lisans programını 2 yılda tamamlamış olmaları, mezuniyet not ortalamalarının asgari % 60 ve DGS puanlarının tercih ettikleri lisans programına, ilgili yılda DGS sonucuna göre asgari puanla yerleşen adayın puanından azami 50 puan altında olması şartıyla, Yükseköğretim Kurulu tarafından değerlendirilir

Açık öğretim ve iş yüksekokullarının ön lisans programlarından mezun olanlardan kendi alanlarındaki açıköğretim lisans programlarına sürdürmek isteyenlerin bu sınava girmeleri gerekmemektedir Bu durumdaki adaylar kendi alanlarındaki açık öğretim lisans programlarına aracısız tescil hakkına sahiptirler Bu konudaki başvuruların ilgili yükseköğretim kurumuna yapılması gerekmektedir Geçiş yapılabilecek programlara ilişkin ayrıntılı bilgiler Üniversitenin internet adresinden edinilmelidir

Açık öğretim dahil öğretim süresi dört ve daha fazla yıl olan programlardan ön lisans diploması alan ya da alacak olanlar DGSye başvuramazlar *

858,467Konular
981,170Mesajlar
29,538Kullanıcılar
buraksenSon üye
Üst Alt