Diane 35 Doğum Denetim Hapı Kullananlar Uyarı ! Bu konu; Diane 35 Doğum Denetim Hapı Kullananlar Uyarı haberi hakkında bilgiler vermektedir Sevgili melekler, hemen şimdi yayınlanan bir habere kadar Fransa'da Diane 35 kullanan 4 kadın ölmüş Doğum yoklama hapı olan Diane 35 bununla beraber sivilce ve kist tedavisi için de kullanılıyordu Yapılan açıklamaya göre bu ilaç doğum kontrolü için kullanılmamalıymış İşte haberin ayrıntıları 1548745008 1548745008 diane35dogumkontrolhapikullananlardikkat5c4ff93606dfcgifdiane35dogumkontrolhapikullananlardikkat5c4ff93606dfcgif diane35dogumkontrolhapikullananlardikkat5c4ff93606dfcgif Fransa Hap Denetleme Kurulu Bayer şirketi kadar üretilen Diane 35 adlı ilacın doğum denetim amaçlı kullanılmaması gerektiği uyarısında bulundu Fransa Hap Teftiş Kurulu (ANSM), doktorlara “Diane 35 adlı ilacın mümkün tabi etkileri sebebiyle doğum yoklama amaçlı verilmemesi uyarısında bulundu Komite Başkanı Dominique Maraninchi, ilacın doğum teftiş amaçlı kullanılmaması gerektiğini söylerken, akne tedavisinde kullanılırken de menfaattehlike analizinin iyi yapılması gerektiğini açıklama etti Fransa'da dört ölüm vakası ile ilişkilendirilen hap ile ilgili bu hafta içerisinde diğer kararlar da alacağı duyrulurken, kadınlarda tromboza yol açabileceğine dikkat çekiliyor İlacı üreten Bayer şirketi konuya ilişkin açıklamasında, Diane 35'in sadece akne tedavisinde hastalara reçeteli verilmesi gerektiğini, doğum denetleme hapı olarak nasihat edilmediğini duyurdu Şirket, ilacın prospektüsünde halk müziği arasında kan pıhtılaşması olarak da tanıdık tromboz riskine de dobra dobra uyarı çekildiğini belirtti Tromboz, damar tıkanıklığına ve felce yol açabiliyor Toplam 116 ülkede piyasada olan hap, Fransa'da 1987 yılından bu yana akne tedavisinde kullanılıyor Fakat içerdiği hormonlar sebebiyle gebe kalmayı engelleyen ilaç, doğum kontrol amaçlı olarak da yoğun olarak kullanılıyor Söz konusu ilacı, Fransa'da 30 binden artı kadının doğum teftiş amaçlı kullandığı varsayım ediliyor (Deutsche Welle Türkçe)