Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

DIANE VON FURSTENBERG, DVF ÖDÜLLERİNİ PARİS'E TAŞIYOR

DIANE VON FURSTENBERG, DVF ÖDÜLLERİNİ PARİS'E TAŞIYOR
0
55

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
e539c48f-0e17-496a-975d-9bb9ac73a690-dvf.jpg

Diane von Furstenberg, bayanların sesini ve vizyonunu öne çıkaran ve daha kapsayıcı bir gelecek yaratan milletlerarası aksiyon platformu Women's Forum ile ortaklaşa olarak, 17 Kasım'da yıllık DVF Ödülleri’ni Paris'e götürüyor.

12. yılında DVF Mükafatları, topluluklarında bir fark yaratma konusundaki kararlılıklarında liderlik, güç ve yürek sergileyen beş bayanı onurlandıracak. Mükafatlar Opéra Garnier'de verilecek.

Hayat Uzunluğu Liderlik Mükafatı, hayırsever, iş bayanı ve bayan ve kız çocuklarının global savunucusu Melinda Gates'e, ABD'de ve tüm dünyada toplumsal cinsiyet eşitliğini düzgünleştirme konusundaki kararlılığı ve çalışmaları nedeniyle verilecek. Gates, Bill & Melinda Gates Vakfı'nda 20 yılı aşkın müddettir yaptığı çalışmalarla bayanları ve kızları güçlendirmenin ailelerin, toplulukların ve toplumların sıhhatini ve refahını nasıl değiştirebileceğini gördü. Tıpkı vakitte ABD'deki bayanlar ve aileler için toplumsal ilerleme sağlamak için çalışan bir yatırım ve şirket olan Pivotal Ventures'ın kurucusudur.

İlham Mükafatı, ABC, CBS ve Fox News için Suriye, Irak, Afganistan, Mısır ve Ukrayna'da ön saflarda yaklaşık yirmi yıldır çatışma muhabiri olarak vazife yapan CNN'in baş memleketler arası muhabiri Clarissa Ward'a verilecek.

Ayrıyeten, 24 yaşındaki iklim aktivisti ve Afrika'daki aktivistlerin sesini yükseltmeyi amaçlayan Rise Up Climate Hareketi'nin kurucusu Vanessa Nakate de DVF Ödülü'nü konuta götürüyor. Ayrıyeten, daha sonra Afrika'dan Avrupa'ya kadar öteki ülkelere yayılan bir kampanya olan Kongo'nun yağmur ormanlarını kurtarma kampanyasına da öncülük etti.

DVF Mükafatları ile onurlandırılacak bir bayan, alternatif eğitim, geçim kaynağı, müdafaa ve savunuculuk çalışmaları yoluyla yerinden edilmiş Suriyeli bireylere ve ailelere bütünsel ve entegre takviye sağlayan aktivist ve savunucu Rouba Mhaissen…

Onurlandırılacak başka bir bayan ise bilhassa marjinalleştirilmiş bayanlar ve kendi etnik kümesi Rohingya üyeleri ismine demokrasi ve insan hakları için çalışan Wai Wai Nu. Burma'daki Bayan Barış Ağı'nın kurucusu ve yönetici yöneticisi.

Von Furstenberg, 2010 yılında DVF Mükafatlarını başlatmasından bu yana insan ticareti, evsizlik, silah denetimi, eğitim, göçmenlik hakları, cinsiyet eşitsizliği, bayana yönelik şiddet ve iklim değişikliği üzere meselelerle çaba eden 56 bayana 53 hibe verdi. Her onur sahibi, kar emeli gütmeyen kuruluşlarının tesirini daha da artırması için 50.000 ABD Doları alıyor. Mükafatlar, Furstenberg ve Diller-von Furstenberg Aile Vakfı tarafından oluşturuldu.

Son DVF Mükafatları, Yüksek Mahkeme Yargıcı Ruth Bader Ginsburg'un Ömür Uzunluğu Liderlik Ödülü'nü almasıyla Şubat 2020'de Washington DC'deki Kongre Kütüphanesinde yapıldı. Von Furstenberg, seyahat etmesini istemediğini ve 18 Eylül 2020'de ölen Ginsburg'un son kere kamuoyu önüne çıktığını söyledi.

Von Furstenberg, 16. yılına giren Bayan Formu'nu, 2008'deki yıllık global toplantısına katıldığı ve mağdur olarak kategorize edilmeyi reddeden yedi bayanın paralel öyküleri “Yedi” isimli oyunu sunduğu için tanıdığını söyledi. İmkansız görünen hayatlarını ve politik zorluklarını paradigmaları değiştirmek için fırsatlara dönüştürdü. Kısa mühlet evvel kendisini aradıklarını ve DVF Mükafatlarını konferanslarının açılış gecesine getirmeyi düşünüp düşünmediğini sorduklarını söyledi. “Ve düşündüm ki, 'Evet, neden olmasın?' Bu çok heyecan verici zira memleketler arası hale geldi. 'Evet' diyeceğimi düşündüklerini sanmıyorum” dedi.

O gece büyük bir kalabalık bekleniyor. “Çok heyecan verici olacak ve birkaç sürpriz üzerinde çalışıyorum. Hakikaten âlâ olmalı. Fakat bu heyecan verici olmaktan çok, bayanlar ve tesir için gerçek bir hareket davetidir. COVID-19 ve Afganistan ile 35 yıl geriye gittik. Bayanlara odaklanmalıyız” dedi.

Ödül kazananlardan ikisi Mhaissen ve Nu, von Furstenberg'in birlikte çalıştığı dünya çapında bayan önderleri ve girişimcileri destekleyen bir sivil toplum kuruluşu olan Vital Voices aracılığıyla aday gösterildi.

Yıllar boyunca onurlandırılanlara nasıl yardım ettiği sorulduğunda, “Hayatımı değiştirmeye ne dersin? Birçoğu arkadaşım olarak kaldı. Daima onlardan duyuyorum. Onlara yardım etmeye devam ediyoruz. Onlar çok dikkate kıymet bayanlar, bu bir aile.” Uzun bir yol kat eden Vital Voices ile de gurur duyduğunu söyledi. “186 ülkede en şaşırtan global çapta bayan ağına sahipler.”

Von Furstenberg, DVF Ödüllerinin oğlu Alex'in fikri olduğunu söyledi. Yaklaşık 15 yıl evvel ona, “Kadınları çok önemsediğini biliyoruz. Aile vakfımız aracılığıyla bu bayanlara para vermeliyiz ve bir ödül vermeliyiz”.

Tina Brown, birinci başta, Women in the World'ü kendisiyle birlikte ağırlamasını istediğinde, von Furstenberg bunun düzgün bir fırsat olacağını düşündü. Birinci defa BM'de yapıldı ve Meryl Streep'in takdim ettiği Ingrid Betancourt'a bir ödül verdiler. Yıllar boyunca verilen Hayat Uzunluğu Liderlik Mükafatı, Jane Goodall, Anita Hill, Gloria Steinem ve Oprah Winfrey üzere bayanlara verildi.

Sunucular ortasında daha evvel İlham Mükafatı almış olan Natalia Vodianova; Betancourt; Leila Slimani'nin yanı sıra birtakım sürprizler var lakin şimdi kesinleşmedi.

Akşamın her vakit inanılmaz derecede duygusal olduğunu söyledi. "300 kişi olacak. Çok samimi, zira beşerler yürekleriyle konuşurlar. Tanınmayanlarile güzel bilinenler birlikte olmaktan çok etkilenirler. Ve uygun bilinenler bu bayanların gücünden çok etkileniyorlar. Mükafatların misyonu, savaşma gücüne, hayatta kalma hamasetine ve ilham verecek liderliğe sahip kadınlardır” dedi.

Von Furstenberg, "Bu bayanları duyduğunuzda kendimi çok küçük hissediyorum ve 'onlara kıyasla ben ne yaptım?' diyor.