Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Dible nedir? Enfes fasulye diblesi tarifi

Dible nedir? Enfes fasulye diblesi tarifi
0
41

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
fasulye_diblesi_nasil_yapilir_1571731158_8649.jpg

Karadeniz sofralarının en kıymetlisi, adeta kuşaktan kuşağa öğretilen bir lezzetin tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Hem ana yemek hem de ara sıcak olarak servis edebileceğiniz fasulye diblesi, sadece 20 dakikada pişirebileceğiniz enfes bir tarif. Peki fasulye diblesi nasıl yapılır?

Dible, sadece Karadeniz'de bilinen, fasulye veya lahanadan yapılan, piştikten sonra üzerine tereyağı yakılan, dumanı üstündeyken yenmesi gereken bir yemek türüdür. Karadeniz'in incisi olarak adlandırılan ve küçük büyük herkesin severek yediği fasulyenin dible tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Giresun mutfağına ait bir yemek olan Fasulye diblesi, genelde öğleden sonra yenir. Fasulye ve pirincin buluştuğu bir lezzet olarak mutfaklarda yer alır. Bir porsiyonunda 130 kalori bulunan fasulye diblesi, yemeklerinizin kurtarıcısı olmaya aday.

FASULYE DİBLESİ TARİFİ:

MALZEMELER

1 kilo taze fasulye
1 su bardağı pirinç
1 büyük domates
1 büyük soğan
1 yemek kaşığı tuz
2 kaşık tereyağı
Yarım Türk kahvesi fincanı sıvı yağ

yqiN9_1571731334_4055.jpg

YAPILIŞI

Öncelikle taze fasulyeleri bol suyun içerisinde yıkayıp, ayıklayın. 1 santim inceliğinde doğrayıp, yıkadıktan sonra yıkama suyuyla birlikte pişireceğimiz tencereye yerleştirin.

Üzerine doğranmış soğanı, domatesi, pirinci ve tuzu ekleyerek ağzını kapatın.

10 dakika harlı ateşte, sonra kısık ateşte alt- üst ederek pişirin.

Piştikten sonra başka bir tavada eritilen tereyağı ve sıvı yağı üzerine gezdirerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt