iltasyazilim
FD Üye
Diblelik Fasulye Turşusu Hazırlama Tarifi İçin Malzemeler
*2,5 litrelik pet şişe
*2 kilo fasulye
*1 yemek kaşığı kalın tuz
*1 baş sarımsak
*3 tane acı biber
*1 çay bardağı sirke
*haşlamak için kaynar su
Diblelik Fasulye Turşusu Hazırlama Tarifi Yapılışı Fasulyeleri temizledikten sonra kaynamakta olan suya atar,rengi döner dönmez çıkartırız Diri olmalı, fazla bekletmeyin Haşlanan fasulyeleri bir bezin üzerine yayarız İyice soğuyan fasulyeleri diblelik doğrarız (yarım cm inceliğinde) Doğradığımız fasulyeleri pet şişenin yarısına gelecek kadar doldururuz İçine parçaladığımız biberlerin ve kestiğimiz sarımsakların yarısını atarız Sonra pet şişeyi doldurmaya devam ederizAğzında biraz boşluk kalacak kadar doldururuz Kalan boşluğa geri kalan biberleri ve sarımsakları da koyarız Sirkeyi de içine boşaltırız2 bardak kadar suda tuzu karıştırır,bu karışımı da şişeye boşaltırızÜzerini normal suyla doldurur,üste gelen kısma 1 çay kaşığı kalın tuz daha ilave eder şişenin ağzını sıkıca kapatırız Kışın kullanacağımız zaman dikkatli bir şekilde(içindeki su hızlı bir şekilde çıkar)yarısından şişeyi keserek süzgeçe boşaltırızFasulye diblesi tarifimdeki gibi domates koymadan pişiririzMisafirleriniz için tadına doyulmaz bir ikram olurAfiyet olsun
*2,5 litrelik pet şişe
*2 kilo fasulye
*1 yemek kaşığı kalın tuz
*1 baş sarımsak
*3 tane acı biber
*1 çay bardağı sirke
*haşlamak için kaynar su
Diblelik Fasulye Turşusu Hazırlama Tarifi Yapılışı Fasulyeleri temizledikten sonra kaynamakta olan suya atar,rengi döner dönmez çıkartırız Diri olmalı, fazla bekletmeyin Haşlanan fasulyeleri bir bezin üzerine yayarız İyice soğuyan fasulyeleri diblelik doğrarız (yarım cm inceliğinde) Doğradığımız fasulyeleri pet şişenin yarısına gelecek kadar doldururuz İçine parçaladığımız biberlerin ve kestiğimiz sarımsakların yarısını atarız Sonra pet şişeyi doldurmaya devam ederizAğzında biraz boşluk kalacak kadar doldururuz Kalan boşluğa geri kalan biberleri ve sarımsakları da koyarız Sirkeyi de içine boşaltırız2 bardak kadar suda tuzu karıştırır,bu karışımı da şişeye boşaltırızÜzerini normal suyla doldurur,üste gelen kısma 1 çay kaşığı kalın tuz daha ilave eder şişenin ağzını sıkıca kapatırız Kışın kullanacağımız zaman dikkatli bir şekilde(içindeki su hızlı bir şekilde çıkar)yarısından şişeyi keserek süzgeçe boşaltırızFasulye diblesi tarifimdeki gibi domates koymadan pişiririzMisafirleriniz için tadına doyulmaz bir ikram olurAfiyet olsun