Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dijital Tarım Pazarı hizmete girdi

Dijital Tarım Pazarı hizmete girdi

teknolojiuzmani

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
99
Dijital%2DTarim%2DPazari%2Dhizmete%2Dgirdi%2D234932%2Ejpg

Pekcan, 'Dijital Tarım Pazarı, alıcı ve satıcıyı online bir ortaya getirerek, ziraî üretim ve ticarete değerli bir ivme kazandıracaktır' dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Dijital Tarım Pazarı'nın (DİTAP) tanıtımı bugün gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Dijital Tarım Pazarı, alıcı ve satıcıyı online bir ortaya getirerek, ziraî üretim ve ticarete değerli bir ivme kazandıracaktır. Uygulamayla daha planlı ve öngörülebilir bir üretim yapısı oluşacak, küçük üreticilerin pazara erişimi kolaylaşacak" dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin açıklamalarından satır başları ise şöyle:

"Dijital Tarım Pazarı ile çiftçimiz eserlerine pazar bulabilecek, tüketicimiz, esnafımız aradığı kalitede eseri tedarik edebilecek.

Ziraî alan bakımından dünyada 17. olmamıza karşın, ziraî hasılada Avrupa'da birinci sırada, dünyada birinci 10'da yer almaktayız.

DİTAP, tohumdan çatala kadar olan zincirin takip edildiği, üretim ve tedarikin sağlandığı, planlı üretimin yapıldığı pazar olacak.

DİTAP ile tarım eserlerimizin direkt satışı sağlanacak, fiyatların dönem öncesi öngörülebilir olmasıyla ihracat pazarları genişleyecek.

DİTAP, üreticilerimize avantaj getirecek, öncelikle girdi finansmanı kolaylığıyla tohum, gübre üzere eserlerin tedariki sağlanacak."

858,496Konular
981,801Mesajlar
29,868Kullanıcılar
bethesdaSon üye
Üst Alt