Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dikkat! Her Meyve Suyu Aynı Değil

Dikkat! Her Meyve Suyu Aynı Değil
0
71

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,762
Etkileşim
88
Puan
48
F-D Coin
0
Dikkat! Her Meyve Suyu Benzer Yok meyve suyu devlete ait meyve suyu meyva 1548342354 1548342354 dikkathermeyvesuyuaynidegil5c4faf5d1d327dikkathermeyvesuyuaynidegil5c4faf5d1d327 dikkathermeyvesuyuaynidegil5c4faf5d1d327 Vücudumuzun yüzde 72’sini akıcı oluşturuyor ve günde sıradan 25 litre akışkan kaybediyoruz bu nedenle de istikrarsız tüketimi bizim için büyük siklet taşıyor Özellikle de meyve suyu içmeyi alışılmışlık haline getirmek gerekiyor Peki her meyve suyu doğrusu sağlıklı mı? Meyve suyu seçiminde nelere dikkatli olmak gerekiyor? İşte yanıtlar Meyve suları, gün içinde vücuda kaybettiği suyu kazandırıyor ve enerji veriyor Bilinçli bir tüketim için meyve suları arasındaki farklara dikkat etmek gerektiğinin altını çizen Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED) Başkanı Prof Dr Aziz Ekşi, bu farkları ortaya koyan meyve suyu oranlarının, ürünlerin ambalajlarının üstünde yazılı olduğunu belirtiyor Her Meyve Suyu Aynı Değil Meyve suları içerdikleri meyve oranlarına tarafından meyve suyu, nektar ve meyveli içecekler olmak üzere üçe ayrılıyor Meyve suyunun içindeki doğal meyve oranı yüzde yüzü buluyor Bilhassa portakal, üzüm ve elmadan elde edilebilen yüzde 100 meyve suyu, elde edildiği meyvenin renk, tat ve kokusunu taşıyor Meyve suyu koruyucu ve katkı içermiyor Meyve nektarı, meyve suyu ya da pulpunun eksik da olsa su ile seyreltilmesi ile üretiliyor Nektarın içinde en düşük yüzde 2550 oranında meyve konsantresi bulunuyor Şeftali, kayısı gibi meyvelerin suları koyu kıvamlı olduğu için bu meyvelerden nektar üretiliyor; kayısı nektarında en az %40, şeftali nektarında en düşük yüzde 45 oranında meyve bulunuyor Meyve suları gibi nektarda da Gıda Kodeksi gereğince koruyucu madde bulunmuyor Meyveli içecek ise, asgari yüzde 10 oranında meyve içeriyor Bu kategori aşağı son yıllarda aromalı içecekler de üretiliyor Aromalı içecekler su, şeker, müsade bahşedilen katkı maddesi ve güzel koku maddelerinin karışımından oluşuyor Yeterince Meyve Suyu İçmiyoruz MEYED Başkanı Prof Dr Aziz Ekşi Türkiye’de meyve suyu tüketiminin Avrupa ülkeleri ile karşılaştırıldığında düşük seviyelerde bulunduğunu vurguluyor Ekşi, konuyla ilgili şu bilgileri veriyor: “AB ortalaması yılda birey başına takriben 20 lt olarak gerçekleşirken Türkiye’de 6 litre, aynı zamanda bilinçli tüketimin artmasıyla, meyve oranı doğru daha pozitif doğal vitamin ve mineral taşıyan meyve suyu ve nektarların 2004 yılındaki satışında 2003 yılına kadar yaklaşık yüzde 25'lik bir çoğalma gerçekleşti Türkiye’de azami şeftali suyu (Yüzde 28) içilirken, onu vişne (Yüzde 24) ve kayısı (Yüzde 19) suyu izliyor bununla beraber en seri yükselme ise girift nektar tüketiminde gerçekleşiyor C vitamini deposu olarak nitelendirilen portakal suyu ise beşinci sırada yer alıyor Prof Dr Aziz Ekşi’ye tarafından tüketim oranlarının eksik olması dek, tüketicilerin meyve suları arasındaki farklar hakkında yeterince veri sahibi olmamaları meyve suyu sektörünün önemli sorunlarından birini oluşturuyor Türkiye’de meyve suları arasındaki farklar konusunda bilincin gelişmesine ve bambaşka ortamlarda tüketim oranlarının artırılmasına katkıda bulunmak tartma taşıyor alıntı  
 
858,523Konular
981,302Mesajlar
31,156Kullanıcılar
ozge_571tlSon üye
Üst Alt