Uyarı!!süt Ve Süt ürünleri dikkatsutvesuturunleri5c4f808310952gifalt :tea: Tea :teaoğulular ve Afrikalılar geleneksel olarak, müshil amaçlı kullanımı hariç sütten uzaktan durmuşlardır Ama batı dünyasında insanlara hayatları baştan başa her gün süt içmeleri söylenir Doğaya baktığımızda, yavruların diğer yiyeceklerle sütten kesildiği zamana kadar sadece sütle beslendiğini görürüz Sütün sindirimini sağlayan laktaz enziminin, ergenliğe geçişle birlikte insan sisteminden kendiliğinden yok olması; yetişkin insanların süte besin olarak kaplanlardan veya şempanzelerden daha pozitif ihtiyacı olmadığını gösteriyor Süt, ham olarak tüketildiğinde tam protein gıda olmasına rağmen yağ da içerdiği için kendinden diğer bir besinle zorlama karışır Buna rağmen günümüzde yetişkinler öteki yiyecekleri sürekli soğuk sütle yıkarlar Süt mideye girdiğinde anında kesilir ve mevcut diğer bir yiyecek varsa kesik süt tanecikleri diğer yiyecek taneciklerinin civarda pıhtılaşır, onları mide özsularından yalıtırak sindirimi geciktirir, bozulma başlangıcına etraf sağlar Bu yüzden süt tüketimi ile ilgili birincil ve en önemli kaide şudur: Ya kimsesiz iç, ya da içme Bugün süt, içindeki doğal enzimleri yok eden ve nâzik proteinleri değiştiren pastörizasyonun tekrar uygulanması yüzünden, daha da sindirilemez hâle gelmiştir Ham süt, sütün sindirimini sağlayan laktaz ve lipaz etkin enzimlerine sahiptir Canlılığını yitirmiş laktazı ve diğer aktif enzimleri taşıyan pastörize süt, erişkin mideler kadar gerektiği gibi sindirilemez Şişeyle beslenen bebeklerin yaşadığı karın ağrısı, pişik, solunum rahatsızlıkları , gaz ve diğer rahatsızlıkları n da gösterdiği gibi çocuklar bile bu konuda bıkkınlık çeker Enzimlerin eksikliğinin ve hayâtî proteinlerin değişmesinin, sütteki kalsiyumu ve mineral elementleri erittiği de şüphe götürmez 1930'larda Dr Francis M Pottenger, pastörize ve çiğ sütle beslenmenin 900 kedi üzerindeki etkilerine ilişkin 10 yıllık bir alıştırma yürüttü Bir grup sadece çiğ süt alırken, diğer grup aynı kaynaktan alınan pastörize sütle beslendi Ham süt içen grup kuvvet bularak büyüdü, hayatı boyunca sağlıklı, faal ve canlı kaldı ama pastörize sütle beslenen grup kısa zaman sonradan durgun, sersem ve normalde insanlarla ilişkilendirilen kalp krizi, böbrek yetmezliği, tiroit bozukluğu, solunum rahatsızlıkları , diş kaybı, kemik zayıflığı, hepatit gibi kronik yozlaştırıcı rahatsızlıklara karşısında savunmasız hâle geldi Ama Dr Pottenger'in en çok dikkatini çeken ikinci ve üçüncü nesillere olanlardı Pastörize sütle beslenen grubun yavrularının hepsi pastörize sütten kalsiyum emiliminin olmadığını belirten çelimsiz ve ufak dişler, kalsiyum eksikliğinin açık ifadesi olan güçsüz kemiklerle doğdular Çiğ sütle beslenen grubun yavruları ebeveynleri gibi dinç kaldı Pastörize sütle beslenen grubun üçüncü kuşak yavrularının birçoğu ölü doğarken, kurtulanlar ise kısırdılar ve üreyemiyorlardı Çiğ sütle beslenen grup soyunu sürdürürken, pastörize sütle beslenen grupta dördüncü cins olmadığı için deney sona ermek durumunda kaldı Eğer bunlar pastörize sütün zararlı etkilerinin tatmin edici kanıtı değilse, ticârî süt endüstrisinin kabul etmekten tiksindiği, kendi annelerinden alınan pastörize sütle beslenen buzağıların genel olarak 6 hafta* içinde öldüğü gerçeğini dikkate alın Çiğ sütün lehinde, pastörize sütün aleyinde yer alan bu gibi bilimsel kanıtlara ve yirminci yüzyılın başlarına dek insan türünün ham sütle beslendiği gerçeğine rağmen bugün Amerika'da birkaç eyalet hariç ham süt satış hukuki değildir Doğal niteliklerinden uzaklaştırılmış süt, insan ömrünü uzatmada hiçbir menfaat göstermezken; sütü pastörize etmek raf ömrünü uzattığından süt endüstrisi için daha kârlıdır Bir De, pastörizasyon hepsini olmasa da bazı tehlikeli mikropları öldürerek sıhhî olmayan mandıralardaki hasta ineklerden alınan sütü izafi olarak zararsızhâle getirir ve bu da süt endüstrisinin mâliyetlerini azaltır Dr Pottenger'in pastörize sütle beslenmiş kedilerinin kısırlaşması ve gücünü yitirmesi için sadece üç kuşak geçmesi tatmin edici olmuştur Amerikalıların ve Avrupalıların az daha benzer sayıdaki kuşağı pastörize sütle beslenmiştir Bugün, kısırlık Amerikan çiftleri için öncelikle gelen sorunlardan biriyken; kalsiyum eksikliği de o kadar yayılmıştır ki, Amerikalı çocukların yüzde doksanı kronik diş çürümesi sorunuyla karşısında karşıyadır İşin daha kötüsü, şimdilerde kaymağının ayrılmasını durdurmak için süt homojenizeediliyor Bu, yağ moleküllerinin sütün geri kalanından ayrılmayacağı noktaya dek mayalanmasını ve öğütülmesini gerektiriyor Fakat bununla beraber bu koşul, süt yağının ufak parçacıklarının ince bağırsağın duvarından kolayca geçmesine izin vererek, doğal niteliğini kaybetmiş yağ ve kolestrolün cisim göre emilme miktarını büyük oranda arttırıyor Sahiden homojenize sütten, saf kremadan aldığınızdan daha artı süt yağı alırsınız! Kemik erimesi rahatsızlığı olan kadınların pastörize süt ürünleri ile ilgili gerçekleri dikkate almaları gerekir Doğal niteliklerinden uzaklaştırılmış bu süt, bu durumu durdurmak için yeterince kalsiyum sağlamaz Büyük miktarlarda pastörize süt ürünleri tüketen Amerikalı kadınlar, dünyanın en yüksek sayıdaki kemik erimesi vakalarından muzdariptirler Mesela, çiğ lahana; herhangi bir miktar pastörize süt, yoğurt, çiftlik peyniri veya doğal niteliği bozulmuş öteki süt ürünlerinden daha pozitif kalsiyum sağlar Kuzey Dakota'nın Grand Folks şehrindeki İnsan Araştırma Merkezi'nde yapılan yeni araştırmalar gösteriyor ama, boron elementi kalsiyumun besinlerden emilmesinde ve kemik yapımında kullanılmasında temel bir role sahiptir Daha da dikkate layık bir nokta şudur: Yeterli miktarda boron verildiğinde kadınların kanındaki östrojen seviyesi, Batı'da kemik erimesine karşısında genel bir geçici önlem olan östrojen yenileme terapisine duyulan ihtiyacı ortadan kaldırarak, iki katından daha artı arttı Boronu nereden bulabiliriz? Özellikle elma, armut, üzüm, fındık, lahana ve öteki lifli sebzeler gibi kasiyumu da bulduğumuz taze meyve ve sebzelerden Doğa zaten ihtiyacımız olan hayâtî besin kaynaklarının tümünü birbirini tamamlayan şekilde bolca sağlamıştır lakin insan onları öldürene dek pişirmekte ve işlemekte ısrar eder ve daha sonra diyetinin neden işe yaramadığınıdüşünür durur Yetişkinler harika bir gıda olan ham sütü tedarik edemedikleri sürece, günlük diyetlerinde bulunan sütü her yerde gözden geçirmelidirler Çocukları güçlü ve dinçbüyüsünler diye pastörize sütle tıka basa yüklenmek düpedüz deliliktir, çünkü en basitinden, onlar içindeki besinleri ayrıştıramazlar Gerçekte, doğal niteliğini yitirmiş süt ürünleri, bağırsakları katman tabaka balçık gibi çamurla tıkayarak organik besinlerin emilimine engel olduğundan; erkekler, kadınlar ve çocuklar diyetlerindeki tüm pastörize süt ürünlerini çıkarmalıdırlar İnek sütü buzağılar içindir ve bebekler de sütten kesilene değin anne sütüyle beslenmelidir Doğa her iki herif sütü ve sindirim sistemini buna tarafından tasarlamıştır Anne ineğin pastörize sütü ile beslenen buzağıların çoğunlukla 6 hafta içinde öldüğü bilimsel olarak belgelenmiştir fakat, bu da pastörize inek sütünün buzağı için olduğu gibi, insan için de sağlığa yardımcı ve hayat veren bir beslenme olmadığını gösterir Buna karşın, yetişkin ahali doğal niteliklerinden uzaklaştırılmış bu salgıyı ayrıca bebeklerine içirirler keza de kendileri tüketirler İnek sütü, insan sütünün 4 katı protein ve yalnızca yarısı dek karbonhidrat içerir Pastörizasyon, inek sütünün içinde yer alan yoğun proteinin sindirilmesini karşılayan doğal enzimi yok eder Böylece; bu fazla süt proteini, bağırsakları çamurla tıkayarak, insanın sindirim yolunda çürür Bu çamurun bir kısmı kana sızar Süt ürünlerinin günlük tüketimleriyle bu kokuşmuş çamur biriktikçe, cisim çamurun bir kısmını deriden (sivilce, leke ile) ve ciğerlerden (nezle ile) dışarı atarken kalanı içeride iltihaplanır, enfeksiyonlara sebep olan mukoz oluşturur, alerjik tepkilere yol açar, eklemleri kalsiyum tortularıyla sertleştirir Kronik astım, alerji, kulak enfeksiyonları ve sivilcenin çoğu çeşidi süt ürünlerini diyetten çıkarmakla zahmetsizce iyileştirilebilir İnek sütü ürünleri özellikle kadınlar için zararlıdır Süt kadınların vücudundan dışarı akmalıdır, içeri yok Pastörize inek sütünün kadınları güçten düşüren etkileri, süt üretimini arttırmak için ineklere enjekte edilen sentetik hormonlarla daha da şiddetlenir Bu kimyasallar özenle dengeli kadınsı endokrin sistemine çok hasar verir Beslenme ve İyileşme (Food and Healing) adlı kitabında besin terapisti Anne Marie Colbin süt ürünlerinin kadınlar için yarattığı felaketi şöyle açıklar: Süt, peynir, yoğurt ve dondurma gibi süt ürünlerinin tüketimiyle; yumurtalık tümörünü ve kistlerini, vajinal akıntıları ve enfeksiyonları da kapsayan dişi üreme sistemindeki farklı alanlara yönlendirilmiş hastalıklar şiddetle bağlantılıdır Bu bağlantının, süt ürünlerinin tüketimine son verdiklerinde problemlerin azaldığını veya değil olduğunu bildiren tanıdığım sayısız kadın tarafından defalarca doğrulandığını görüyorum Lifli tümörlerin geçtiğini ya da dağıldığını, rahim kanserinin durduğunu, ade üzensizliklerinin düzeldiğini duyuyorum Kısırlık bile bu yaklaşımla birkaç örnekte ortadan kalkmış görünüyorÇoğu bayan ve erkek, doktorları iyi bir kalsiyum kaynağı olduğunu söylediği için süt ürünleri tüketiyor Bu bâtıl bir tavsiyedir Doğrudur, 100 gramında 33 gram kalsiyum yer alan insan sütü ile karşılaştırıldığında, inek sütü her 100 gramında 118 mg kalsiyum içerir Lakin keza, inek sütü 100 gramında insan sütünde 18 mg bulunan fosfordan 97 mg içerir Fosfor, sindirim yolunda kalsiyum ile birleşir ve gerçekten kalsiyumun emilimini önler New York Devlet Üniversitesi tıp merkezinin pediatri birim başkanı Dr Frank Oski şöyle diyor: Sadece KalsiyumFosfor oranı 21 olan besinler esas kalsiyum kaynağı olarak kullanılmalıdır İnsan sütünün oranı 235'e 1, inek sütününki sadece 127'ye 1 İnek sütü ayrıca 100 gramında 16 mg sodyum içeren insan sütü ile karşılaştırıldığında 50 mg sodyum içerir, yani süt ürünleri muhtemelen modern batı dünyası diyetinin en yaygın aşırı sodyum kaynaklarından biridir bununla beraber, inek sütü daha iyi sindirilen ve sağlığa yararlı olan öteki besinler kadar iyi bir kalsiyum deposu değildir 100 gramında 118 mg kalsiyum yer alan inek sütünü öteki besinlerin 100 gramı ile karşılaştırın: Badem (254 mg), brokoli (130 mg), kıvırcık lahana (187 mg), susam tohumu (1,160 mg), bir nesil su yosunu olan kelp (1,093 mg) ve sardalya balığı (400mg) Kemik erimesine gelirsek, bunun daha fazla beslenmedeki kalsiyum eksikliğinden değil, özelikle şeker gibi kemiklerden ve dişlerden kalsiyumu süzen gıda etkenlerinden kaynaklandığını görürüz Şeker, et, rafine nişasta ve alkolün hepsi, kanda sürekli bir asit ortamı yaratır ve asidik kanın kemiklerden kalsiyumu çözdüğü bilinir Osteoporozu düzeltmek için en iyi yol, yukarıda belirtilmiş süt ürünü haricindeki kalsiyumca varlıklı besinleri tüketirken bununla beraber kemiklerden kalsiyum çalan asit arttırıcıları diyetten çıkarmaktır 3 mg boron minerali takviyesinin de kemiklerin kalsiyumu emmesine ve tutmasına destek ettiği görülür Geleneksel Çin tıbbı açısından bakarsak, süt bir çeşitlilik cinsel özdür İnsan türünün diğer bir türün cinsel özünü içmesi bilhassa kadınlar için sadece hastalığa yol açar, çünkü içerdiği hormonlar insanın iç salgı bezleri sisteminin hassas dengesini bozar Eğer süt ürünleri içmekte ısrarlıysanız, en iyi tercihiniz insan sütünün besinsel karışımına ve dengesine yakında olacak olan keçi sütü olmalıdır İnek sütünden yapılmış yegane güvenli ürünler sindirilebilen bir yağ olan taze tereyağı, laktobakteri göre sizin için evvelden sindirilmiş taze mayalanmış yoğurttur Ama bunlar bile mâkul ölçülerde ve mümkünse çiğ, pastörize olmayan sütten üretilmiş olmalıdır