Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Diksiyon Eğitimi de Almış... 'Cumhurbaşkanı Danışmanıyım' Yalanıyla Milyonluk Vurgun

Diksiyon Eğitimi de Almış... 'Cumhurbaşkanı Danışmanıyım' Yalanıyla Milyonluk Vurgun
0
59

tekin

FD Üye
Etkileşim
0
F-D Coin
95
s-c04ab01a8baeb91612b7ec3bf99887eb427b5a6e.jpg

'Müsilaj' ismi verilen operasyon kapsamında Adana'da gözaltına alınan Aslı A.'nın kendisini Cumhurbaşkanı danışmanı olarak tanıtıp 30’dan fazla kişiyi 3 milyon lira dolandırdığı ortaya çıktı. Sahte danışmanın, bu iş için diksiyon eğitimi aldığı ve mağdurları giysisi ile etkilediği öne sürüldü.

Türkiye'de kıyı şeridindeki kentlerdeki mafya tipi organize hata örgütlerine yönelik, 16 vilayette düzenlenen ve 'Müsilaj' ismi verilen operasyon kapsamında, Adana polisi 13 başka adrese eş vakitli baskın yaptı. 

Operasyonda, nitelikli dolandırıcılık kabahati işledikleri belirlenen eski ilaç mümessili Aslı A., Fatih A., Mehmet K. ve Soner T. gözaltına alındı. 

Şüphelilerin adreslerindeki aramalarda çok sayıda isimli evrakla dijital gereç ele geçirildi. Sıhhat denetiminden geçirilen şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

"Hâkim ve savcılar benim öğrencim"

Operasyonun akabinde şüphelilerin dolandırıcılık teknikleriyle ilgili ayrıntılar ortaya çıktı. 

Aslı A.’nın, kendisini Cumhurbaşkanı danışmanı olarak tanıttığı, FETÖ soruşturması kapsamında yargılanan bireyleri, 'Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde FETÖ soruşturmalarından sorumluyum. Bu vazifeyle gönderildim. Sizi tahliye ya da beraat ettirebilirim. Adliyede vazifeli hakim ve savcılar benim öğrencim. Onların atamalarını ben yaptırıyorum' diyerek ağına düşürdüğü öne sürüldü. 

Şüphelinin bu metotla çok sayıda şahıstan para aldığı, tahliye edilenlere bunu kendisinin yaptırdığını söylediği, tutuklu kalanların yakınlarıyla ise irtibatını kestiği sav edildi.

Doktor, avukat ve iş insanlarını dolandırmışlar

Şüpheli Fatih A.’nın ise kendisinin Jandarma İstihbarat ve Terörle Çaba Küme Komutanlığı’nda (JİTEM) yarbay olarak vazife yaptığını söyleyerek, ağlarına düşürdükleri bireylerin inancını kazandığı belirtildi. 

Şüphelilerin dolandırıcılık için gittiği vilayetlerde lüks bir konut kiralayıp, iş insanları, tabipler ve avukatlarla görüştükleri, Aslı A.'nın bu şahıslara, “Ben Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde iktisat danışmanıyım. Yatırım için paranızı bana verin, borsada değerlendireyim” dediği argüman edildi.

Diksiyon eğitimi almış

Aslı A.’nın, dolandıracağı bireyler ve meslekleri hakkında bilgi edindiği, daha evvel diksiyon eğitimi aldığı ve mağdurları giysisi ile etkilediği öne sürüldü. 

Şüphelilerin, bu usulle 30’dan fazla kişiyi 3 milyon lira dolandırdıkları, deşifre olunca vilayet değiştirdikleri ve ortadan kayboldukları kaydedildi. 

Ayrıca Fatih A.’nın, deşifre oldukları mağdurları “Aslı beni de dolandırdı. Paramı alabilmek için yanındayım. Sizin paranızı da kurtarabilirim” diyerek oyaladığı argüman edildi.

Aslı A.’nın, dolandırıcılık ve FETÖ üyeliği cürmünden kaydı olduğu, birinci sözünde ise Cumhurbaşkanı danışmanı olduğunu söylediği öğrenildi.

Şüphelilerin emniyetteki süreçlerinin sürdüğü bildirildi.

858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt