Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dil balığı nasıl pişirilir? En kolay dil balığı pişirme yöntemi! Dil balığının faydaları neler

Dil balığı nasıl pişirilir? En kolay dil balığı pişirme yöntemi! Dil balığının faydaları neler
0
218

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
dil_baligi_nasil_pisirilir_en_kolay_dil_baligi_pisirme_yontemi_dil_baliginin_faydalari_neler_1601124209_5005.jpg

Denizin en lezzetli balıklarından biri olan ve kokusuz olmasıyla bilinen dil balığı damaklarda iz bırakıyor. Eti bembeyaz, tadı ise yumurtayı andıran dil balığını evde fırında kolayca pişirebilirsiniz. Kılçıksız olmasıyla kolayca temizlenebilen dil balığını mutlaka hazırladığımız fırında yöntemiyle pişirmelisiniz.

Dil balığı alışılmışın dışında kalan görünüme sahip bir tür balıktır. Üzerinde kaygan bir jeli olan ve yassı olan dil balığı, neredeyse yok denecek kadar az kılçığa sahiptir. Sonbahar ve kış mevsiminde balık yemeği sevenlerin müptelası olacağı dil balığı, Ege ve Akdeniz kıyılarında avı oldukça yaygındır. Vücudun ihtiyacı olan protein, A, B, K vitaminleri ve omega-3 yağ asitleri dil balığının içerisinde fazlasıyla mevcuttur. Uzmanlar dil balığı besin değeri konusunda epeyce araştırma yaptıktan sonra ortalama bir değere ulaşmışlardır. Ortalama 100 gramlık bir porsiyonda 98 kalori bulunduğunu söylemektedirler. Düzenli tüketildiğinde, çocuklarda ve yaşlılarda omega 3 oranını yükselten dil balığı, cilde yumuşaklık veren mucizevi özelliğinden dolayı ciltte oluşan çatlakların onarılmasında etkili bir devadır.

iuAqo_1601124112_9095.jpg

Çocuklarda ve yetişkinlerde, bağışıklık sisteminin güçlü kalması için doktor tavsiyelerine de uyarak haftada 2-3 kez balık tüketmenin faydaları saymakla bitmez. Yukarıdan bakıldığında dile benzeyen şekli ile adını alan dil balığı hücre yenileyici özelliği sayesinde, özellikle de bağırsaklarda oluşan yaraların iyileşmesinde hızlandırıcı bir özelliğe sahiptir.

cCCuH_1601123505_9311.JPG

FIRINDA DİL BALIĞI TARİFİ:

MALZEMELER

1 adet dil balığı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
1 dilim limon
Yarım çay kaşığı tuz

Üzeri için;

1 tatlı kaşığı tereyağı

hfRN9_1601123497_056.jpg

YAPILIŞI

Balığın deri ve kılçık kısımlarını alın.

Ardından fileto yaptığınız dil balığını bol suda yıkayıp fazla suyunu kağıt havlu yardımıyla kurulayın.

Kabuğunu soyduğunuz sarımsağı ince ince dilimleyin.

Zeytinyağı ilavesiyle karıştırın.

Fileto dil balığını tuzlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.

Sarımsaklı zeytinyağını üzerine sürüp bir dilim limon yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.

Kısık ateşte erittiğiniz tereyağını servis tabağına aldığınız dil balığı üzerine gezdirin.

Afiyet olsun...
 

Similar threads

Sonbahar- kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan balık tariflerine hem kolay hem de tadı muhteşem olan sardalya balığını ekleyebilirsiniz. Fırında kolayca yapabileceğiniz sardalya balığını yapmak 15 dakikanızı bile almayacak. İşte fırında sardalya balığının yapımı: Balık sevenlerin çok...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
Denizlerle çevrili olan ülkemizde buna göre en çok tüketilen besinlerin başında balıklar gelmektedir. Balıklar arasında en çok sevileni ise kefal balığıdır. Sağlık açısından oldukça yararı bulunan kefal balığının lezzeti de dillere destandır. Kefal balığı nasıl pişirilir tüm detayları ile sizler...
Cevaplar
0
Görüntüleme
92
Sonbahar- kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan balık tariflerine hem kolay hem de tadı muhteşem olan sardalya balığını ekleyebilirsiniz. Fırında kolayca yapabileceğiniz sardalya balığını yapmak 15 dakikanızı bile almayacak. İşte fırında sardalya balığının yapımı: Balık sevenlerin çok...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
Marmara Denizi'nde tutulan kalkan balığı, en lezzetli balıkların başında geliyor. Bu sezon az tutulduğu için fiyatları da tüm zamanların rekorunu kırdı ve kilosu 160 kiloya ulaştı. Balıkçılar 2 kilo 800 gram kalkan balığını 450 liraya satıyor. Lezzetli olan kalkan balığı halde açık artırmayla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
Tekir genellikle tavası yapılan bir balıktır. Ancak fırında da aynı oranda nefis olur. Sizler de sağlıklı bir balık pişirmek istiyorsanız tekir balığını fırında pişirme yöntemiyle yapabilirsiniz. Peki fırında tekir balığı nasıl yapılır? İşte tarifi: Kırmızı ve pembemsi bir vücudu olan tekir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
858,506Konular
982,855Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt