iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER4 kişi16 adet iri dil balığı filetosu (4 adet dil balığı)3 kahve fincanı rafine yağı2 çorba kaşığı tereyağı4 çorba kaşığı un2 sulu limonun suyu½ tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber4 adet iri patates16 adet mantar2 adet enginar göbeği1 bağ kıyılmış maydanoz4 adet kabukları soyulmuş ince doğranmış iri domates1 diş sarımsak ince kıyılmış½ tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan½ yaprak defneHAZIRLANIŞIRafine yağının az bir miktarını küçük bir tencereye koyup kızdırın Soğan, sarımsak ve defneyi ekleyip 2 dakika kadar kavurun domatesi de ekleyin Domates bırakacağı suyu tamamen çekinceye kadar 810 dakika pişirip ateşten alın Patatesleri soyup, yuvarlak patates çıkarma kaşığı ile hepsini fındık gibi çıkarın Patatesleri kaynar suda bir kere kaynatın ve süzdürün Bir kaba koyarak üzerine az tuz ve rafine yağı koyarak fırına sürün 810 dakika pişirip fırından çıkarın Mantarları dörde bölün, enginarları ortadan yarıp küçük üçgen şeklinde doğrayın Balık filetolarını hafifçe dövüp yassılaştırıp, tuzlayıp biberleyip limon suyunun yarısını üzerlerine serpin sonra una bulayın Bir tavaya rafine yağını koyup kızdırın ve balıkları ilave edip dörder dakika alt ve üst kızartıp servis yapacağınız tepsiye dizin Bir tavada tereyağını kızdırın Üzerine patatesleri, enginarları ve mantarları ekleyin 34 dakika soteleyin ve maydanozları ilave edin Balıkların üzerine limon suyunu dökün sonra tavadaki enginar, patates ve mantarları döküp servis edin