dil iltihabı,dil iltihabı belirtileri nelerdir,dil iltihabı tedavisi
Dil İltihabı
Dil zarlarının genellikle tum ağız yuzeyinin iltihabı ve birlikte gorulen iltihabı surecidir
Belirtisi
Dilde kızarıklık, pullanma, yanmalar, dilin hareketlerinde zorlanma, dil kenarlarında ulserleşme, kabarcıkların oluşması
Tedavisi
Hastalığın gercek sebebini oğrenmek ve tedavi icin sağlık kuruluşlarına ve doktorlara gidilmelidir Herhangi bir sebep yoksa ve şikayetler devam ediyorsa, destek ve alternatif oalrak aşağıdaki bitkisel tariflerden biri veya birkacı kullanılabilir
Oneri
Ozellikle vitamin noksanlığı, kansızlık, karaciğer hastalıklarıda bunun başlıca sebeplerinden birisidir Kızartma, aşırı sıcak ve soğuk yenmemelidir Genelde bakliyata dayalı sebze meyve sulu yiyecekler yenilmelidir
1 Tarif:
Soğut yaprağı, lavanta, biberiye, papatya, kekik, mentollu nane, mercan koşk, mersin yaprağı kaynatılıp suyu ile gargara yapılır
2 Tarif:
Tuzlu su ile gargara yapılır
3Tarif:
1 kg bal
1 kg dut pekmezi
1 kg keciboynuzu pekmezi
100 gr polen
100 gr arı sutu
100 gr karanfil
100 gr gunluk sakızı
100 gr havlıcan
100 gr kına kına kabuğu
50 gr sarı sabır
karıştırılır 3 oğun ac karnına 1 bardak ılık sute veya kara uzum suyuna 1 yemek kaşığı karıştırılıp icilir
4 Tarif:
Cilek, kara dut, boğurtlen, lahana, soğan, semizotu, sarımsak, tere otu, pırasa, mevsimlik sebzeler, meyveler, narinciye, limon bol tuketilir
Dil İltihabı
Dil zarlarının genellikle tum ağız yuzeyinin iltihabı ve birlikte gorulen iltihabı surecidir
Belirtisi
Dilde kızarıklık, pullanma, yanmalar, dilin hareketlerinde zorlanma, dil kenarlarında ulserleşme, kabarcıkların oluşması
Tedavisi
Hastalığın gercek sebebini oğrenmek ve tedavi icin sağlık kuruluşlarına ve doktorlara gidilmelidir Herhangi bir sebep yoksa ve şikayetler devam ediyorsa, destek ve alternatif oalrak aşağıdaki bitkisel tariflerden biri veya birkacı kullanılabilir
Oneri
Ozellikle vitamin noksanlığı, kansızlık, karaciğer hastalıklarıda bunun başlıca sebeplerinden birisidir Kızartma, aşırı sıcak ve soğuk yenmemelidir Genelde bakliyata dayalı sebze meyve sulu yiyecekler yenilmelidir
1 Tarif:
Soğut yaprağı, lavanta, biberiye, papatya, kekik, mentollu nane, mercan koşk, mersin yaprağı kaynatılıp suyu ile gargara yapılır
2 Tarif:
Tuzlu su ile gargara yapılır
3Tarif:
1 kg bal
1 kg dut pekmezi
1 kg keciboynuzu pekmezi
100 gr polen
100 gr arı sutu
100 gr karanfil
100 gr gunluk sakızı
100 gr havlıcan
100 gr kına kına kabuğu
50 gr sarı sabır
karıştırılır 3 oğun ac karnına 1 bardak ılık sute veya kara uzum suyuna 1 yemek kaşığı karıştırılıp icilir
4 Tarif:
Cilek, kara dut, boğurtlen, lahana, soğan, semizotu, sarımsak, tere otu, pırasa, mevsimlik sebzeler, meyveler, narinciye, limon bol tuketilir