Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Dil Nedir

Dil Nedir

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Dil hakkında veri
Dilin özellikleri

Fazla geniş anlamıyla dil , us, duygu ve güdüleri, direkt veya dolaylı olarak bildirmeye yarayan herhangi bir anlatım aracıdır Bu betimleme bütün canlıların kendi aralarındaki bildirişimlerle ilgili sinyâl sistemlerini olduğu kadar, millet kadar doğanın ve eşyanın ortak kalıplar halinde manalandırılması olgularını da kapsamaktadır

Halk Müziği ve hayvanlar bazı sesler ve işaretlerle akıl, duygu ve güdülerini anlatmaktadırlar Bunlar birer (dil)dir Yaprakları solmaya başlayan bir bitki de (susadım) ya da (hastayım) demektedir O halde bitkilerin bile doğaya dönük dilleri vardır Çağırmak ancak tüm canlıların, kendilerini ve hallerini anlatabilme olanakları vardır Buna dolaysız (direkt) bildirişim diyoruz

İnsan anlatım ve bildirişim için ya hareket eder (jest), veya ses çıkarır (tavır) veya belirtilen işaretler çizer (yazı) Tavır dili, yazı dili, hareket dili, (insan dili)nin üç öbür görüntüsüdür *

858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt