iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
2 Adet Yumurta
3 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Paket Margarin
1 Su Bardağı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Karbonat
1 Kg Yakın Un
250 gr Ceviz
Sosu İçin:
2,5 Su Bardağı Şeker
12 Limon
Bir Miktar Su
HAZIRLANIŞI
Bir paket margarini eritip suyunu çekmesini sağlayalımUnu havuz gibi açarak içine zeytinyağı,margarin,yumurta,yoğurt ve karbonatı koyalımHamur haline getirelimHamur kulak memesi kıvamına gelene dek yoğuralım
Daha sonra hamuru üçe bölüp,merdane ile açalımDövdüğümüz cevizleri hamurun üzerine yayıp rulo yapıp yuvarlayarak merdane ile tekrar açalımBardakla daire şeklinde keselimKestiğiniz parçaların iki ucunu birleştirelimYağlanmamış tepsiye dizip,fırına verelimÇıkarttığımızda üzerine soğuk şerbet dökelim
Şerbet İçin:2,5 su bardağı şekeri,üzerini bir parmak kadar geçen suyla kaynatalımKaynadıktan sonra 5 dk bekletip,yarım limonu içine sıkalımDaha sonra dilber dudağının üzerine şerbeti dökelim
2 Adet Yumurta
3 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Paket Margarin
1 Su Bardağı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Karbonat
1 Kg Yakın Un
250 gr Ceviz
Sosu İçin:
2,5 Su Bardağı Şeker
12 Limon
Bir Miktar Su
HAZIRLANIŞI
Bir paket margarini eritip suyunu çekmesini sağlayalımUnu havuz gibi açarak içine zeytinyağı,margarin,yumurta,yoğurt ve karbonatı koyalımHamur haline getirelimHamur kulak memesi kıvamına gelene dek yoğuralım
Daha sonra hamuru üçe bölüp,merdane ile açalımDövdüğümüz cevizleri hamurun üzerine yayıp rulo yapıp yuvarlayarak merdane ile tekrar açalımBardakla daire şeklinde keselimKestiğiniz parçaların iki ucunu birleştirelimYağlanmamış tepsiye dizip,fırına verelimÇıkarttığımızda üzerine soğuk şerbet dökelim
Şerbet İçin:2,5 su bardağı şekeri,üzerini bir parmak kadar geçen suyla kaynatalımKaynadıktan sonra 5 dk bekletip,yarım limonu içine sıkalımDaha sonra dilber dudağının üzerine şerbeti dökelim