iltasyazilim
FD Üye
Dilber Dudağı Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet yumurta
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*1 paket kabartma tozu
*1 fiske tuz
*Aldığı kadar un
İç harç için:
*100 gr çekilmiş fındık ya da ceviz
Şerbeti için:
*3 su bardağı şeker
*3 bardak su
*1 dilim limon
Dilber Dudağı Tarifi Yapılışı Geniş bir kaba 1 yumurta kırıyoruz Üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ ve yoğurt ekliyoruz Tuzu ekliyoruz ve kabartma tozunu ilave ediyoruz Kontrollü bir şekilde unumuzu döküyoruz(elekten geçirmeyi unutmayın lütfen) 10 bezeye ayırıp 1520 dakika dinlendiriyoruz Nişasta ile tatlı tabağı büyüklüğünde açıp bezeleri üst üste diziyoruz(bezelerin eşit boyutta olması çok nemli) ve dizdiğimiz bezelerin arasına nişasta koyulmuş bir şekilde tek bir hamur yapıyoruz Bezelerimizi Su bardağı ağzı ile ya da kalıbınız varsa kalıpla yuvarlak parçalar kesiyoruz Aralarına ceviz ya da fındık koyuyoruz ve kenarlarını açık kalacak şekilde kapatıyoruz Üzerine sıvı yağ sürülen fırın tepsisine diziyoruz (bu işlemde yağlı kağıt kullanabilirsiniz) Eritilen tereyağı üzerine gezdiriyoruz ve 175 derecede fırında üstü biraz kızarana kadar pişiriyoruz 3 bardak şekere 3 bardak su koyup kaynayan şerbetin içine 45 damla limon sıkıyoruz Şerbeti pişirip soğumaya bırakıyoruz(şerbeti iyice pişirdiğinizden emin olun Aksi halde şerbetin içindeki şeker erimez Fırından çıkan tatlı kaynarlığını atınca soğuk şerbeti üzerine gezdiriyoruz Dilber dudağı sunuma hazırdır
Arkadaşlar tatlıyı kesinlikle denemelisiniz Evde açtığınız baklavadan kesinlikle daha güzel ve yapılısı daha kolay
*1 adet yumurta
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*1 paket kabartma tozu
*1 fiske tuz
*Aldığı kadar un
İç harç için:
*100 gr çekilmiş fındık ya da ceviz
Şerbeti için:
*3 su bardağı şeker
*3 bardak su
*1 dilim limon
Dilber Dudağı Tarifi Yapılışı Geniş bir kaba 1 yumurta kırıyoruz Üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ ve yoğurt ekliyoruz Tuzu ekliyoruz ve kabartma tozunu ilave ediyoruz Kontrollü bir şekilde unumuzu döküyoruz(elekten geçirmeyi unutmayın lütfen) 10 bezeye ayırıp 1520 dakika dinlendiriyoruz Nişasta ile tatlı tabağı büyüklüğünde açıp bezeleri üst üste diziyoruz(bezelerin eşit boyutta olması çok nemli) ve dizdiğimiz bezelerin arasına nişasta koyulmuş bir şekilde tek bir hamur yapıyoruz Bezelerimizi Su bardağı ağzı ile ya da kalıbınız varsa kalıpla yuvarlak parçalar kesiyoruz Aralarına ceviz ya da fındık koyuyoruz ve kenarlarını açık kalacak şekilde kapatıyoruz Üzerine sıvı yağ sürülen fırın tepsisine diziyoruz (bu işlemde yağlı kağıt kullanabilirsiniz) Eritilen tereyağı üzerine gezdiriyoruz ve 175 derecede fırında üstü biraz kızarana kadar pişiriyoruz 3 bardak şekere 3 bardak su koyup kaynayan şerbetin içine 45 damla limon sıkıyoruz Şerbeti pişirip soğumaya bırakıyoruz(şerbeti iyice pişirdiğinizden emin olun Aksi halde şerbetin içindeki şeker erimez Fırından çıkan tatlı kaynarlığını atınca soğuk şerbeti üzerine gezdiriyoruz Dilber dudağı sunuma hazırdır
Arkadaşlar tatlıyı kesinlikle denemelisiniz Evde açtığınız baklavadan kesinlikle daha güzel ve yapılısı daha kolay
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.