Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dilber dudağı tatlısı nasıl yapılır? En kolay dilber dudağı tatlısı tarifi

Dilber dudağı tatlısı nasıl yapılır? En kolay dilber dudağı tatlısı tarifi

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
enfes_dilber_dudagi_nasil_yapilir_1569915101_1155.jpg

Şerbetli tatlıların en sevilenleri arasında adeta listenin başında gelen dilber dudağı, kat kat olmasıyla lezzetini arttırıyor. Özellikle dışarıdan satın alınan dilber dudağını evinizde kolayca pişirmek ister misiniz? Biraz yapımı zahmetli olsa da tadı enfes olan dilber dudağının tarifine yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Bursa ve Elazığ yöresine ait olan muhteşem bir tatlı tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Türk Mutfağının en güzel tatlılarından biri olan dilber dudağı, hem biçimi hem de tadıyla ilgi çeken lezzetler arasında. Muhteşem tadıyla herkesi büyüleyen dilber dudağını evde hazırlamak isterseniz mutlaka tarifimize göz atmalısınız.  Şerbetli tatlıları seviyorsanız, dilber dudağı tatlısı tam da sizin damak tadınıza uygun bir lezzet. Özel günler ve bayramda sevdiklerinize ikram edebileceğiniz dilber dudağı tatlısı hem ekonomik, hem de pratik olması nedeniyle tercih edilen şerbetli tatlılardan bir tanesidir. Bir tür baklava olan dilber dudağı biraz daha fazla maharet ister diğer tatlılara göre. Peki dilber dudağı evde nasıl yapılır? Dilber dudağının püf noktaları nelerdir?

plm0p_1569916290_5636.jpg

DİLBER DUDAĞI TARİFİ:

MALZEMELER

1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta
1 yemek kaşığı sirke
Yarım paket kabartma tozu
1 silme çay kaşığı tuz
4,5 (5’e yakın) su bardağı un

Açmak için;

Mısır nişastası

Arasına;

İri kırılmış ceviz

Üzerine sürmek için;

100 gram tereyağı

Şerbeti için;

3,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu

rLby8_1569915328_7213.jpg

YAPILIŞI

Hamur malzemelerini derin bir kabın içerisine alıp güzelce yoğurun. 

Daha sonra 24 eşit parçaya ayırıp, bezler yapın. Üzerine bez örterek 1 saat kadar dinlenmesini sağlayın.

Mayalanan hamurların üzerine nişasta serperek açın. Sıra ile aralarına nişasta serpilerek 12 kat üst üste dizin.

12 kat hazırladığınız yufkayı merdane ile yavaşça yaklaşık 4 mm kalınlığında açın.

Çay bardağı ile daire şeklinde kesip, dairelerin ortasına bir kaç parçaya kırılmış ceviz içi yerleştirilerek ay şeklinde kapatın.

Yağlı kağıt serili tepsiye dizerek, bir tavada yağı eritin. Fırça ile tüm tatlıların üzerini bolca yağlayın.

190 derecede kızarana kadar güzelce pişmesini sağlayın.

Fırından çıkan tatlıları cam tepsiye alıp, önceden hazırlanan ılık şerbeti dökün.

Çekmesi için bir kaç saat beklettikten sonra üzerine antep fıstığı tozu serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,481Konular
981,457Mesajlar
29,614Kullanıcılar
zazahshaSon üye
Üst Alt