iltasyazilim
FD Üye
Dilber Dudağı Tarifi İçin Malzemeler
5 bardak un
2 yumurta
1 bardak yoğurt
1 bardak sıvı yağ
1 çorba kaşığı sirke
1 kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
İri kıyılmış ceviz
Hamuru kolay açmak için: Nişasta
Üzeri için malzemeler:
100 gr tereyağ
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Şerbeti için malzemeler:
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Çeyrek limon suyu
Dilber dudağı nasıl yapılır?
Not: Dilber dudağı tarifi yaparken, soğumasını bekleyeceğiniz için hamurdan önce şerbeti yapmaya dikkat etmelisiniz
1Derin bir tencereye su ve şeker ekleyerek kaynatın
2 Yaklaşık 5 dakika boyunca kaynattıktan sonra üzerine limon suyu ekleyin ve altını kısarak 20 dakika daha kaynatın
3 Şerbet orta kıvamlı bir hal alınca soğumaya bırakın
4 Hamur için yumurta, yağ, sirke ve tuzu bir kaba alarak karıştırın
5 Ardından un ve kabartma tozunu ekleyin
6 Ele yapışmayan yumuşak bir hamur haline gelince iki eşit parçaya bölün ve her parçadan 12şer küçük beze oluşturun
7 Hazırladığınız bezeleri unlu bir tepsinin üzerine dizin ve yaklaşık bir saat kadar dinlendirin
8 İlk 12 bezeyi tek tek, altına ve üstüne nişasta serperek açın
9 Açtığınız bezeleri aralarına yine nişasta serperek üst üste dizin
10 Ve 4mm kalınlığında tek bir yufka haline gelinceye kadar tekrar açın
11 Diğer 12 bezeye de aynı işlemi uygulayın
12 Açtığınız yufkaları yuvarlak bir kalıp ile kesin Dilerseniz çay bardağı da kullanabilirsiniz
13 Kestiğiniz dairelerin arasında havanda iri biçimde dövdüğünüz cevizleri koyun ve kapatın ve fırın tepsisine dizin
14 Tereyağı ve sıvıyağı küçük bir tavaya ekleyerek eritin
15 Tatlıların üzerine sürün
16 190 derece fırında kızarana kadar pişirin
17 Pişen tatlıların üzerine soğumuş şerbeti dökün
18 Dilber dudağı tatlısı şerbeti çektikten sonra üzerine ceviz ekleyebilirsiniz
Onedio
5 bardak un
2 yumurta
1 bardak yoğurt
1 bardak sıvı yağ
1 çorba kaşığı sirke
1 kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
İri kıyılmış ceviz
Hamuru kolay açmak için: Nişasta
Üzeri için malzemeler:
100 gr tereyağ
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Şerbeti için malzemeler:
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Çeyrek limon suyu
Dilber dudağı nasıl yapılır?
Not: Dilber dudağı tarifi yaparken, soğumasını bekleyeceğiniz için hamurdan önce şerbeti yapmaya dikkat etmelisiniz
1Derin bir tencereye su ve şeker ekleyerek kaynatın
2 Yaklaşık 5 dakika boyunca kaynattıktan sonra üzerine limon suyu ekleyin ve altını kısarak 20 dakika daha kaynatın
3 Şerbet orta kıvamlı bir hal alınca soğumaya bırakın
4 Hamur için yumurta, yağ, sirke ve tuzu bir kaba alarak karıştırın
5 Ardından un ve kabartma tozunu ekleyin
6 Ele yapışmayan yumuşak bir hamur haline gelince iki eşit parçaya bölün ve her parçadan 12şer küçük beze oluşturun
7 Hazırladığınız bezeleri unlu bir tepsinin üzerine dizin ve yaklaşık bir saat kadar dinlendirin
8 İlk 12 bezeyi tek tek, altına ve üstüne nişasta serperek açın
9 Açtığınız bezeleri aralarına yine nişasta serperek üst üste dizin
10 Ve 4mm kalınlığında tek bir yufka haline gelinceye kadar tekrar açın
11 Diğer 12 bezeye de aynı işlemi uygulayın
12 Açtığınız yufkaları yuvarlak bir kalıp ile kesin Dilerseniz çay bardağı da kullanabilirsiniz
13 Kestiğiniz dairelerin arasında havanda iri biçimde dövdüğünüz cevizleri koyun ve kapatın ve fırın tepsisine dizin
14 Tereyağı ve sıvıyağı küçük bir tavaya ekleyerek eritin
15 Tatlıların üzerine sürün
16 190 derece fırında kızarana kadar pişirin
17 Pişen tatlıların üzerine soğumuş şerbeti dökün
18 Dilber dudağı tatlısı şerbeti çektikten sonra üzerine ceviz ekleyebilirsiniz
Onedio