iltasyazilim
FD Üye
Dilber Dudağı Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 adet yumurta
*1 silme çay kaşığı tuz
*Yarım paket kabartma tozu
*1 yemek kaşığı limon suyu veya sirke
*4, 5 su bardağı un
Ayrıca:
*Ceviz içi
Üzerine sürmek için:
*Tereyağı
Şerbeti için
*3 5 su bardağı su
*3 5 su bardağı şeker
*Çeyrek limon suyu
Dilber Dudağı Tarifi Yapılışı Malzemeleri karıştırıp kulak memesi kıvamında olacak şekilde yoğurun Hamuru 24 eşit parçaya bölün 24 parça olmazsa paniklemeyin 22 20 olsa da olur parçaları yuvarlak beze haline getirin üzerini örtüp 1 saat kadar bekletin Bekleyen hamurları tek tek üzerine nişasta serperek tabak büyüklüğünde açalım Bütün hamurları bu şekilde açarak üst üste koyalım Sonrasinda oklava yardımıyla 1 parmak kalınlığında olacak şekilde hamuru açalım Açtığınız hamuru ince ağızlı bir su bardağı veya kalıp ile yuvarlak olarak keselim Her parçanın içine ceviz koyup ağzına bastırmadan hafifçe kapatalım Üzerine bolca erittiğimiz tereyağını sürüp 200 derecelik önceden ısıtılmış fırına sürelim Kızaran tatlıları fırından alıp soğumaya bırakın Şerbeti hazırlayın Orta kıvamda bir şerbet olmalı 1 i sıcak 1 i soğuk olacak şekilde şerbeti ekleyelim Afiyet olsun
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 adet yumurta
*1 silme çay kaşığı tuz
*Yarım paket kabartma tozu
*1 yemek kaşığı limon suyu veya sirke
*4, 5 su bardağı un
Ayrıca:
*Ceviz içi
Üzerine sürmek için:
*Tereyağı
Şerbeti için
*3 5 su bardağı su
*3 5 su bardağı şeker
*Çeyrek limon suyu
Dilber Dudağı Tarifi Yapılışı Malzemeleri karıştırıp kulak memesi kıvamında olacak şekilde yoğurun Hamuru 24 eşit parçaya bölün 24 parça olmazsa paniklemeyin 22 20 olsa da olur parçaları yuvarlak beze haline getirin üzerini örtüp 1 saat kadar bekletin Bekleyen hamurları tek tek üzerine nişasta serperek tabak büyüklüğünde açalım Bütün hamurları bu şekilde açarak üst üste koyalım Sonrasinda oklava yardımıyla 1 parmak kalınlığında olacak şekilde hamuru açalım Açtığınız hamuru ince ağızlı bir su bardağı veya kalıp ile yuvarlak olarak keselim Her parçanın içine ceviz koyup ağzına bastırmadan hafifçe kapatalım Üzerine bolca erittiğimiz tereyağını sürüp 200 derecelik önceden ısıtılmış fırına sürelim Kızaran tatlıları fırından alıp soğumaya bırakın Şerbeti hazırlayın Orta kıvamda bir şerbet olmalı 1 i sıcak 1 i soğuk olacak şekilde şerbeti ekleyelim Afiyet olsun