Istek Hanif'in evi dilek hanif, evi, evinin resimleri, röportajı, haberleri burada arkadaşlar 1548664316 1548664316 dilekhanifinevi5c4ebe0124c6fdilekhanifinevi5c4ebe0124c6f dilekhanifinevi5c4ebe0124c6f Ünlü moda tasarımcısı Istek Hanif'in evinde yapılan keyfili söyleyişi ve evinin resimlerini sizlerle paylaşıyoruz Melek'ler Çizgisi de, tercih ettiği renk ve kumaşlar da insana bunu hissettiriyor çünkü Başarılı tasarımcı, Serra Kaslowski ile birlikte hazırladığı yeni hazır giyim mağazasında Elle Süsleme dergisiyle buluştu, koleksiyonlarını ve yaratım süreçlerini anlattı Tarzınızı nasıl betimleme edersiniz? Elegan, kibar ve dişi bir devingen içinde Moda tasarımı kariyeriniz, ofisinizin dekorasyonunu nasıl etkiledi? Ayrıca çalıştığım ofis, keza de hazırlanmış giyim mağazamın dekorasyonu beni ve markamı yansıtan bir ayna gibi sahiden Istek Hanif markasının stil kodları her detayda olsun istedim Renklerde, mobilyalarda, aksesuvarlarda bu kodları baz aldık Mekanın mevcut dokusu ve yapı özelliklerini de koruyarak mekanla bütünleşmek benim için önemliydi Bu teferruat dahilinde projelendirildi ve üretimler yapıldı Tabii fakat bir hazır giyim mağazası olduğu göz önüne alınarak ürünlerin de öne çıkması sağlandı 1548664316 1548664316 dilekhanifinevi5c4ebe012c694dilekhanifinevi5c4ebe012c694 dilekhanifinevi5c4ebe012c694 Böyle bir ofiste çalışmak nasıl bir his? Senelerdir bir üst katta Haute Couture atölyem var Ofisim de üstteki katta Hazırlanmış giyim mağazamın bir bölümünü de özel toplantılar için düzenledik Diğer taraftaki Ralli Apartmanı zaten bu semtin en özel binalarından ve oldukça da ilham verici diyebilirim Teşvikiye’yi seçim etmenizin sebebi nedir? Moda, sanat ve alışverişin merkezi Teşvikiye, yıllardan beri bu özelliğini korumayı başarmış bir mahalle benim için Son yıllarda şipşak popülerleşmesi ve araç trafiğinin artması dıştan hâlâ fazla değerli ve özel bir destinasyon PAHALI MOBİLYA DEĞIL, AHENK KAYDA DEĞER Mağazaya gelen müşterilerinizde nasıl bir tesir yaratmak istediniz? Lüksün, modanın ve ince zevkin dünyasını sezdirmek benim için çok manâli Bu duygusal tasarımların yanı sıra bulunduğumuz alanlarda da var etmek manâli Dekorasyonla ilgili bir “olmazsa olmazınız var mıdır? Yaşadığım mekanda mutlaka fiyatı yüksek mobilya ve aksesuvarlar olması gerekmiyor Seçilenlerin çizgisi ve uyumu, tamamlayıcı birliktelikler benim için tatmin edici 1548664316 1548664316 dilekhanifinevi5c4ebe013349adilekhanifinevi5c4ebe013349a dilekhanifinevi5c4ebe013349a id Sizce Haute Couture mü? Hazır giyim mi? Fazla ayrı iki dünya gerçekte Haute Couture, bir yaşam biçiminin uzantısıdır Hatta vazgeçilmesi zorlama ve maliyeti çok yüksek bir alışkanlıktır Yalnızca üst kalitede işçilik ve araç gereç arayanların ve el emeği ile şahsi üretimlerin tutkunları içindir Benim için Haute Couture zirve ve burada elde etmek varsayım edersiniz fakat çok tatmin edici Hazırlanmış giyim ise daha geniş bir kitleyle randevulaşma noktası olacak Zamanı sınırlı, daha çabuk ve idareli alışveriş yaparken özel hissetmek isteyen kadınların adresi almak istedim DemiCouture dediğimiz bir mantıkla hazırlanmış giyim ile yapılmış parçalar üstünde el işlemesi dokunuşlar olacak Bu dokunuşlar da koleksiyonu daha seçkin kılacak RAHATLAMAK İÇİN TASARIM YAPIYORUM Tasarım sırasında gevşemek için neler yaparsınız? Rahatlamak için tasarım yapıyorum çağrıda bulunmak daha içten olacak Çalışırken sıkılmam, aksine öbür bir coşku duyarım Türkiye’den ya da yurtdışından bir kaç gizli adresinizi öğrenebilir miyiz? Alışveriş yapmaya fazla fırsatım olmuyor Ama meslek seyahatleri için yurtdışına çıktığımda çabucak ihtiyacım olan parçaları bulabileceğim adreslere uğruyorum Eşarp ve çantalar için Hermes ve Chanel, pabuç içinse el işi Ferragamo’lar vazgeçilmezim Giysilerimin çoğunu kendi atölyemde hazırlatıyorum Spor giysilerimi ise form ve kalitesini beğendiğim takdirde her markadan edinebilirim 1548664316 1548664316 dilekhanifinevi5c4ebe0138570dilekhanifinevi5c4ebe0138570 dilekhanifinevi5c4ebe0138570 SERRA KASLOWSKİ’NİN GÖZÜNDEN YENİ MAĞAZA Istek Hanif’in mağaza projesi gündeme birincil geldiğinde, hazırlanmış giyimde yeni, genç ve öbür bir mağaza yapısı fikrinde buluştuk Hanif’in daha önceki iki ev projesinde de beraber çalışmamız ve birbirimizi yeterince tanımamız tamamen çok dar ve süratli ilerledik Üç ay gibi kısa bir sürede proje tamamlandı Istek Hanif hazır giyim koleksiyonu baştan şekillenirken, logo, marka rengi gibi detaylar da her yerde yaratıldı Mavi rengi ferah olduğu, gençlik ve hafifliği yansıttığı için tercih ettik Dört metre yüksekliğindeki tavanları ve eski orijinal parkeleriyle mekânın eski havasını koruduk; giyinme odası ve giriş alanlarında ise sıcaklık ve çeşitlilik yaratması için mavi beyaz astarlı duvar kâğıdı kullandık Elbise askılarından aksesuvarların sergilendiği raflara dek her ayrıntısıyla uğraşma özel olarak bu proje için tasarlandı Amacımız, misafirlerin kendilerini sıcacık hissedebilecekleri bir yer tasarlamaktı