iltasyazilim
FD Üye
Dilim Börek Tarifi İçin Malzemeler
*6 adet yufka
İç*malzemesi;
*7 adet orta boy patates (haşlanıp ezilecek veya rendelenecek)
**1 paket margarin (eritilecek)
**1 adet yumurta
** 200 gr lor peynir
**1 su bardağı süt
**3 yemek kaşığı yoğurt
**1 tutam ince kıyılmış maydanoz
Üzeri için;
*1 adet yumurta
**1 yemek kaş yoğurt
**1 yemek kaş sıvı yağ
Dilim Börek Tarifi Yapılışı İlk olarak patateslerin kabuklarını soyup tuz atıp haşlayalım Ayrı bir tavada 1 paket margarini eritip ılımaya bırakalım Patatesleri sıcakken* ezelim bir kaba koyalım İçine lor peyniri, yumurtayı, maydanozu, sütü, yoğurdu, ve ılıyan margarini de ekleyip karıştıralım Bulamaç bir kıvamda olacak Yufkanın bir tanesini tezgaha serelim Karışımdan her yerine sürelim 2 Yufkayı ilk yufkanın üzerine serip tekrar karışımdan sürelim Geriye kalan 4 adet yufkayı da bu şekilde aralarına karışımdan sürelim En son yufkanın üzerine de sürüp rulo yapalım Rulo yaptığımız böreği ortadan ikiye keselim Kurumaması için streç filme sarıp kolay dilimlenmesi için buzdolabında 1, 5 – 2 saat bekletelim Dolaptan çıkardığımız rulo böreğimizi bir parmak genişliğinde dilimleyelim ve fırın tepsisine dizelim Üzerine yumurta, yoğurt ve sıvı yağı karıştırıp fırçayla sürelim Önden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim
Afiyet olsun
*6 adet yufka
İç*malzemesi;
*7 adet orta boy patates (haşlanıp ezilecek veya rendelenecek)
**1 paket margarin (eritilecek)
**1 adet yumurta
** 200 gr lor peynir
**1 su bardağı süt
**3 yemek kaşığı yoğurt
**1 tutam ince kıyılmış maydanoz
Üzeri için;
*1 adet yumurta
**1 yemek kaş yoğurt
**1 yemek kaş sıvı yağ
Dilim Börek Tarifi Yapılışı İlk olarak patateslerin kabuklarını soyup tuz atıp haşlayalım Ayrı bir tavada 1 paket margarini eritip ılımaya bırakalım Patatesleri sıcakken* ezelim bir kaba koyalım İçine lor peyniri, yumurtayı, maydanozu, sütü, yoğurdu, ve ılıyan margarini de ekleyip karıştıralım Bulamaç bir kıvamda olacak Yufkanın bir tanesini tezgaha serelim Karışımdan her yerine sürelim 2 Yufkayı ilk yufkanın üzerine serip tekrar karışımdan sürelim Geriye kalan 4 adet yufkayı da bu şekilde aralarına karışımdan sürelim En son yufkanın üzerine de sürüp rulo yapalım Rulo yaptığımız böreği ortadan ikiye keselim Kurumaması için streç filme sarıp kolay dilimlenmesi için buzdolabında 1, 5 – 2 saat bekletelim Dolaptan çıkardığımız rulo böreğimizi bir parmak genişliğinde dilimleyelim ve fırın tepsisine dizelim Üzerine yumurta, yoğurt ve sıvı yağı karıştırıp fırçayla sürelim Önden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim
Afiyet olsun