iltasyazilim
FD Üye
Dilim Poğaça Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*1 yumurta 100 gram oda sıcaklığında tereyağı
*1 çay bardağı süt
*Yarım paket yaş maya
*Yarım çay bardağı sıvıyağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*1 çay bardağı ılık su
*3 su bardağı un
*Maydanoz
İçi için;
*Köy peyniri
*Kaşar
*Maydanoz
Üzerine sürmek için;
*Yumurta sarısı
*Susam
*Çörek otu
Dilim Poğaça Tarifi Yapılışı İlk önce maya şeker ılık suyu bir kabin içerisine koyup karıştıralım Ağzını kapatıp 5 dakika bekletelim Unun ortasına sıvıyağ yumurta, tuz, maydanoz, süt, beklettiğimiz mayayı koyup unla beraber iyice karıştıralım Oda sıcaklığındaki tereyağını koyup yoğuralım Ele yapışmayacak bir hamur olsun Sulu olursa un ilave edelim Kuru olursa su ilave edebiliriz Yoğurduğumuz hamuru iki eşit parçaya bölelim Bir tanesini merdaneyle açıp tepsiye koyalım Üzerine peynirleri maydanozu koyalım Diğer hamuru açıp peynirlerin üzerine koyalım Kenarlarında hamuru bastıralım Sonra dilimliyelim Yumurta sarısı sürüp susam çörek otu serpelim 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim
*1 yumurta 100 gram oda sıcaklığında tereyağı
*1 çay bardağı süt
*Yarım paket yaş maya
*Yarım çay bardağı sıvıyağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*1 çay bardağı ılık su
*3 su bardağı un
*Maydanoz
İçi için;
*Köy peyniri
*Kaşar
*Maydanoz
Üzerine sürmek için;
*Yumurta sarısı
*Susam
*Çörek otu
Dilim Poğaça Tarifi Yapılışı İlk önce maya şeker ılık suyu bir kabin içerisine koyup karıştıralım Ağzını kapatıp 5 dakika bekletelim Unun ortasına sıvıyağ yumurta, tuz, maydanoz, süt, beklettiğimiz mayayı koyup unla beraber iyice karıştıralım Oda sıcaklığındaki tereyağını koyup yoğuralım Ele yapışmayacak bir hamur olsun Sulu olursa un ilave edelim Kuru olursa su ilave edebiliriz Yoğurduğumuz hamuru iki eşit parçaya bölelim Bir tanesini merdaneyle açıp tepsiye koyalım Üzerine peynirleri maydanozu koyalım Diğer hamuru açıp peynirlerin üzerine koyalım Kenarlarında hamuru bastıralım Sonra dilimliyelim Yumurta sarısı sürüp susam çörek otu serpelim 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim