iltasyazilim
FD Üye
Dilimli Poğaça Börek (Muhteşem Geceden Hamuru Yoğrulan) Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı ılık su (250 ml bardakla)
*2 tane yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için )
*3 yemek kaşığı yoğurt
*1 paket kuru maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı şeker aldığı kadar un
İçi için :
*Peynir maydanoz ve kavrulmuş patates
Üzeri için :
*Susam çörek otu 1 yumurta sarısı
Dilimli Poğaça Börek (Muhteşem Geceden Hamuru Yoğrulan) Tarifi Yapılışı Sizde benim gibi pratik kolay ve lezzetli şeyler ve boğçalar yapmayı seviyorsanız bu tarif tam size göre mutlaka deneyin derim ??? ben geceden hamuru yoğurdum ve sabah kaltığımda hemen hazırladım size de tavsiye ederim ??
1
*Ilık su şeker ve mayalı koyup karıştıralım
*Köpürmesini bekleyelim
*Sonra un hariç sırayla bütün malzemeleri koyup iyice karıştıralım
*Sonra unu ekleyip yoğuralım sonra sabaha kadar ağzı kapalı bir şekilde mayalanmaya bırakalım ?
*Sonra 4 bezi yapalım
*Bezileri tepsi büyüklüğünde açalım ortasına harcını koyalım ve sırayla üzerine kapatalım
*Rresimde var sonra yumurta sarışını sürüp susamını ve çörek otunu döküp 170 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim deneyecekler şimdiden afiyet şifa olsun ????
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı ılık su (250 ml bardakla)
*2 tane yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için )
*3 yemek kaşığı yoğurt
*1 paket kuru maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı şeker aldığı kadar un
İçi için :
*Peynir maydanoz ve kavrulmuş patates
Üzeri için :
*Susam çörek otu 1 yumurta sarısı
Dilimli Poğaça Börek (Muhteşem Geceden Hamuru Yoğrulan) Tarifi Yapılışı Sizde benim gibi pratik kolay ve lezzetli şeyler ve boğçalar yapmayı seviyorsanız bu tarif tam size göre mutlaka deneyin derim ??? ben geceden hamuru yoğurdum ve sabah kaltığımda hemen hazırladım size de tavsiye ederim ??
1
*Ilık su şeker ve mayalı koyup karıştıralım
*Köpürmesini bekleyelim
*Sonra un hariç sırayla bütün malzemeleri koyup iyice karıştıralım
*Sonra unu ekleyip yoğuralım sonra sabaha kadar ağzı kapalı bir şekilde mayalanmaya bırakalım ?
*Sonra 4 bezi yapalım
*Bezileri tepsi büyüklüğünde açalım ortasına harcını koyalım ve sırayla üzerine kapatalım
*Rresimde var sonra yumurta sarışını sürüp susamını ve çörek otunu döküp 170 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim deneyecekler şimdiden afiyet şifa olsun ????