Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

dilin zenginliği hakkında kompozisyon

0
226

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0

Cok geniş anlamıyla dil, duşunce, duygu ve guduleri, doğrudan doğruya ya da dolaylı olarak bildirmeye yarayan herhangi bir anlatım aracıdır Bu tanım butun canlıların kendi aralarındaki bildirişimlerle ilgili işaret sistemlerini olduğu kadar, insanlar tarafından doğanın ve eşyanın ortak kalıplar halinde manalandırılması olgularını da kapsamaktadır

İnsanlar ve hayvanlar bir takım sesler ve işaretlerle duşunce, duygu ve gudulerini anlatmaktadırlar Bunlar birer (dil)dir Yaprakları solmaya başlayan bir bitki de (susadım) veya (hastayım) demektedir O halde bitkilerin bile doğaya donuk dilleri vardır Demek ki tum canlıların, kendilerini ve hallerini anlatabilme olanakları vardır Buna dolaysız (doğrudan doğruya) bildirişim diyoruz

Bir de insanların, uzun bir yaşantı sonunda, ortak sembollerle, ortak kalıplarla, evrende, doğada ve eşyada manalandırdıkları, ozel anlamlar aşılaladıkları, dolaylı birer bildirişim aracı olarak kullandıkları işaretler ve sesler var ki bunlardan da sembolik, artistik bir dil oluşabiliyor; (yağmurun dili, denizin dili, goklerin dili, gullerin dili) gibi

Similar threads

dilin zenginliği hakkında kompozisyon Çok geniş anlamıyla dil, us, duygu ve güdüleri, doğrudan doğruya ya da dolambaçlı olarak bildirmeye yarayan herhangi bir anlatım aracıdır Bu tanım bütün canlıların kendi aralarındaki bildirişimlerle ilgili muhabere sistemlerini olduğu değin, halk müziği...
Cevaplar
0
Görüntüleme
91
Dil hakkında veri Dilin özellikleri Fazla geniş anlamıyla dil , us, duygu ve güdüleri, direkt veya dolaylı olarak bildirmeye yarayan herhangi bir anlatım aracıdır Bu betimleme bütün canlıların kendi aralarındaki bildirişimlerle ilgili sinyâl sistemlerini olduğu kadar, millet kadar doğanın ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
Dil Nedir ? dil nedir kısaca dil nedir, nasıl kullanılır, nasıl oluşmuştur, kimler kullanabilir merak edenler için yazımıza buyrun arkadaşlar 1549354540 1549354540 dilnedir5c59463497177dilnedir5c59463497177dilnedir5c59463497177 Dilin özellikleri Fazla geniş anlamıyla dil, fikir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Dil Nedir ? Cok geniş anlamıyla dil, duşunce, duygu ve guduleri, doğrudan doğruya ya da dolaylı olarak bildirmeye yarayan herhangi bir anlatım aracıdır Bu tanım butun canlıların kendi aralarındaki bildirişimlerle ilgili işaret sistemlerini olduğu kadar, insanlar tarafından doğanın ve eşyanın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
132
dilin onemi,dil nedir dilin onemi nedir, dil nedir neden onemlidir, dilin neden onemli DİLİN ONEMİ NEDİR? Dil insanlar arasında anlaşmayı sağlayan doğal bir arac; kendi yasaları icerisinde yaşayan ve gelişen canlı bir varlık; milleti birleştiren, koruyan ve onun ortak malı olan sosyal...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
858,477Konular
981,291Mesajlar
29,560Kullanıcılar
xanzalSon üye
Üst Alt