elektronikci
FD Üye
Akit muharriri Abdurrahman Dilipak, bugünkü yazısında AK Parti içerisindeki tartışmalara değinerek "Son vakitlerde çok fazla sıhhati ile Erdoğan, operasyonlarla Süleyman Soylu ve Maliye Bakanı tartışmaların odağındaki isimler. Krizi denetim edemiyorsanız, döner sahibini vurur. Tıpkı gayesine ulaşmayan Bumerang gibi" dedi.
Akit muharriri Abdurrahman Dilipak, 'Erdoğan sonrası' başlıklı bugünkü yazısında AK Parti siyasetlerinin 'belirsizlik' içerisinde olduğunu söyledi ve "AK Parti içinde bundan sonrası için yol haritası ve yeni takımlar konusu önemli manada baş karışıklığına sebeb oldu" sözlerini kullandı.
Medya, STK ve iş dünyası ile 'paralel alakalar kurulduğunu' söyleyen Dilipak, "Krizi denetim edemiyorsanız, döner sahibini vurur" dedi.
"Son vakitlerde çok fazla sıhhati ile Erdoğan, operasyonlarla Süleyman Soylu ve Maliye Bakanı tartışmaların odağındaki isimler" diyen Dilipak ayrıyeten, 'Erdoğan tersi lobinin' Erdoğan sonrası için bir yol haritası üretmeye çalıştığını argüman etti ve bu yol haritasının İsrail seçimlerinden sonra netleşeceğini söyledi:
"Eylül ortalarında İsrail seçimlerinin sonucu aşikâr olacak. Sonra ne olacağını daima birlikte göreceğiz. Dost kim, düşman kim, kim kiminle birlikte, daha net muhakkak olacak. Birilerinin Erdoğan sonrasına ait yol haritası daha net muhakkak olacak."
Öte yandan Dilipak, ABD'nin Suriye siyasetlerinin da İsrail seçimlerindeki uzlaşmazlık durumu için 'zaman kazanmaya yönelik' olduğunu söyledi ve bölgedeki 'kilit ülkenin' Türkiye olduğunu söyledi:
"Bugün 'Fırat’ın doğusu' ile ilgili gelişmeler biraz da bu çerçevede vakit kazanmaya yönelik. Yoksa Mısır, Suudi Veliahd Prens, Dahlan, BAE hepsi hazırdı. Artık gözler 17 Eylül’de yapılacak seçimlere çevrildi. Trump’ın seçimi kazanması, Evanjeliklere Kudüs’te bir zafer armağan etmesi ile mümkün. Bu da bölgede ABD’nin bir sistem kurması kaidesine bağlı. Bu işte Arap ayağı tamam. İran da bir formda denetim edilmeye çalışılıyor. Kilit ülke Türkiye."