iltasyazilim
FD Üye
Dillere Destan Trileçe Tarifi İçin Malzemeler Keki için:
*5 yumurta
*5 yemek kaşığı şeker
*5 yemek kaşığı un
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
*2 su bardağı süt
*1 paket krema
*Yarım çay bardağı şeker
Karamel sos için:
*1 çay bardağı şeker
*1, 5 su bardağı su
*1, 5 yemek kaşığı nişasta
*1 paket vanilya
Dillere Destan Trileçe Tarifi Yapılışı Yumurtaların beyazları köpürene kadar mikserle iyice çırpılır, şekerle yumurta sarıları da eklenir biraz daha çırpılır Vanilya, kabartma tozu ve un elenir kaşıkla yavaş yavaş karıştırılır Yağlanmış tepsiye dökülür 180 derecelik fırında 2530 dk pişirilir
Şerbeti için süt, şeker ve krema tencereye koyulur malzemeler eriyene kadar kısık ateşte biraz ılıtılır Pişen kek fırından alınır, üzerine kürdanla delikler açılır, kekin ilk sıcaklığı geçince ılık şerbet dökülür
Karamel sos için şekeri tencereye koyup kısık ateşte eritilir, karamel rengini alınca yarım su bardağı su koyulur ve eriyene kadar karıştırılır Bir yandan 1 su bardağı suda nişasta eritilir ve eriyen karamelin içine dökülür Kaynayana kadar karıştırılır ve vanilya koyulur Karamel sos ılıyınca kekin üzerine dökülür Bir gece dolapta bekletilir, kesilip servis yapılır Afiyet olsun
*5 yumurta
*5 yemek kaşığı şeker
*5 yemek kaşığı un
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
*2 su bardağı süt
*1 paket krema
*Yarım çay bardağı şeker
Karamel sos için:
*1 çay bardağı şeker
*1, 5 su bardağı su
*1, 5 yemek kaşığı nişasta
*1 paket vanilya
Dillere Destan Trileçe Tarifi Yapılışı Yumurtaların beyazları köpürene kadar mikserle iyice çırpılır, şekerle yumurta sarıları da eklenir biraz daha çırpılır Vanilya, kabartma tozu ve un elenir kaşıkla yavaş yavaş karıştırılır Yağlanmış tepsiye dökülür 180 derecelik fırında 2530 dk pişirilir
Şerbeti için süt, şeker ve krema tencereye koyulur malzemeler eriyene kadar kısık ateşte biraz ılıtılır Pişen kek fırından alınır, üzerine kürdanla delikler açılır, kekin ilk sıcaklığı geçince ılık şerbet dökülür
Karamel sos için şekeri tencereye koyup kısık ateşte eritilir, karamel rengini alınca yarım su bardağı su koyulur ve eriyene kadar karıştırılır Bir yandan 1 su bardağı suda nişasta eritilir ve eriyen karamelin içine dökülür Kaynayana kadar karıştırılır ve vanilya koyulur Karamel sos ılıyınca kekin üzerine dökülür Bir gece dolapta bekletilir, kesilip servis yapılır Afiyet olsun