Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Din ve Güzel Ahlak İle İlgili Hadisler

Din ve Güzel Ahlak İle İlgili Hadisler
0
204

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Hz Muhammed güzel ahlakla ilgili hadisleri;

Allah Resûlü sav buyurdu:
Ben, hoş ahlâkı bitirmek için gönderildim
Ebû Hureyre radıyallahu anh Mâlik

Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
iman bakımından müminlerin en mükemmeli, ahlâkça en hoş olanlar ve ailesine en güzel davrananlardır
Aişe radıyallahu anha Tirmizî

Kıyamet günü, müminin terazisinde, güzel ahlâktan daha ağır bir şey yoktur Allah teâlâ, çirkin konuşan ve ne konuştuğunu bilmeyenlerden korku eder
Ebû Derda radıyallahu anh Tirmizî

içinizden en fazla sevdiklerim ve kıyamet gününde mevki bakımından bana en yakın olanlarınız, ahlâkça en güzel olanlarınızdır
En korku ettiklerim ve kıyamet gününde benden en uzaktan olanlarınız ise, gevezeler, lafazanlar ve yüksekten atanlardır Onlar cömertlik taslayan kimselerdir
Câbir radıyallahu anh Tirmizî

Ahlakınızı güzelleştiriniz) İbni Lal
(Sizin imanca en güzeliniz, ahlakça en hoş olanınızdır) Hakim

(Ya Rabbi senden, afiyet, afiyet ve hoş ahlak dilerim) Harâiti
(Ben oysa hoş ahlakı tamamlamak için gönderildim) Beyheki

(Güzel ahlak, büyük günahları, suyun kirleri temizlemesi gibi temizler Fena ahlak ise, salih amelleri, sirkenin balı bozduğu gibi bozar) İ Hibban

(Allahü teâlâ indinde fena ahlaktan büyük günah yoktur Çünkü, kötü ahlaklı bir günahtan tevbe edip kurtulursa, bir diğer günaha düşer Hiçbir vakit günahtan kurtulamaz) İsfehani *

858,464Konular
981,136Mesajlar
29,532Kullanıcılar
Üst Alt