Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Dini İfadeler Nedir

Dini İfadeler Nedir
0
109

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Gunluk Yaşamda Dini İfadeler Nedir
Gunluk hayatta kullanılan dini ifadeler nelerdir?

İnanan bir varlık olan insanın yaşamında, dinin onemli bir yeri vardır Din, insan yaşamını derinden etkiler ve onun soz ve davranışlarına yon verir Bu nedenle gunluk konuşmalarımızda gecen bircok sozcuk ve deyim dinimizle ilgilidir Orneğin, Bismillahirrahmanirrahim, Allah'a şukur, maşallah, inşallah, Allah'tan umut kesilmez, Allah'a emanet ol, helal, haram, gunah, sevap gibi kavramlar bunlardan bazılarıdır

Gunluk konuşmalarımızda gecen dine ilişkin ifadelerin bazılarının anlamı şoyledir:

Maşallah: Allah'ın dilediği oluranlamına gelir Bu ifadeyi gorduğumuz guzel bir nesne veya olay karşısında beğendiğimizi belirtmek icin kullanırız Aynı zamanda umulmadık durumlar karşısında şaşkınlığımızı belirtmek icin de Maşallahsoylenir

İnşallah: Allah dilerse anlamına gelir Gelecekte yapacağımız bir şey icin inşallahderiz Yani Benim dışımda bir engel cıkmadığı surece, ben yurekten bunu yapmak istiyorum Ancak bunun icin Allah'ın da izin vermesini bekliyorumanlamındadır

Allah'tan umut kesilmez: En umutsuz durumlarda bile kotumserliğe kapılmamalı, Allah'ın bir yardımda bulunabileceği duşunulmeli anlamında kullanılır

Allah'a emanet olun: Ayrılan kişilerin, kalanlara soylediği bir esenlik sozudur

alıntı

858,496Konular
981,672Mesajlar
29,759Kullanıcılar
xmaxoqal1332Son üye
Üst Alt