Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dinimizde Büyü varmıdır?

Dinimizde Büyü varmıdır?
0
192

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
İslamda büyü varmı

Ben bu konuyu uzun zamandır merak ediyordum arkadaşlar ve analiz etmek istedim büyü gerçekmidir dinimizde büyünün yeri nedir sihir doğrusu varmıdırBüyü ile insanlara hasar verilebilirmi bütün bu soruların yanıtlarını aşağıdaki kısa yaızmızda bulabilirsiniz

Büyücülük kahincilik cinden bir arkadaş edinip, olmuş şeyleri ona sorup, ondan öğrenmek ve bunları başkalarına bildirmektirBunlara ve büyücülere gidip, söylediklerine, yaptıklarına itimat etmek, bazen dürüst çıksa bile, Allah ’tan başkasının her şeyi bildiğine ve her dilediğini yapacağına güvenmek olup, küfür sayılmaktadır

Sihrin gözbağcılık denilen reel olmayan çeşitleri yanında, reel sonuç ve etkileri olan çeşitleri de vardırAncak,, mahiyeti ve nasıl etki yaptığı bilinememektedir İslam dini, sihri inkar etmemiş; fakat itikadı bozduğu, tevhid inancına zarar verdiği, kötüye kullanıldığı ve kontrolü mümkün olmadığı için yasaklamıştır

Kur'anı Kerim'de: Büyübazın felah bulmayacağı (Taha, 69) beyan buyurulmuştur

Büyü ve büyüye karşı korunmak için, Allah'a sığınmak ve muavvizeteyn denilen Felak ve Nas sürelerini okumak öğüt edilir *

Similar threads

İslamda buyu varmı Ben bu konuyu uzun zamandır merak ediyordum arkadaşlar ve araştırmak istedim buyu gercekmidir dinimizde buyunun yeri nedir buyu gercekten varmıdırBuyu ile insanlara zarar verilebilirmi tum bu soruların yanıtlarını aşağıdaki kısa yaızmızda bulabilirsiniz Buyuculuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
117
İslamda Büyü Dinimizde büyü var mı ? Dinimiz,büyünün varlığını red etmemiştir,Kur'anı Kerim'de geçmişte büyü yapanlardan söz edilirHadislerde de büyü, büyük günahlardan sayılır Büyü yapmanın, bununla meşgul olmanın hükmü hususunda bambaşka düşünceler ileri sürülmüştür Nevevî der ama...
Cevaplar
0
Görüntüleme
130
Büyünün insan üzerindeki etkileri tartışmasız bir gerçektir. Bu etkiler kimi zaman olumlu yönde olsa da genel itibariyle büyüler; hırs ve çıkar amaçlı yapılan manevi yönlendirme ritüelleridir. Büyü, metafizik bazı varlıkların, çeşitli dini sembol ya da dini bazı öğretiler kullanılarak (havas...
Cevaplar
0
Görüntüleme
332
Üzerinde büyü olduğunun nasıl anlaşılacağı ve büyü belirtilerinin ne olduğu yaşamında sıklıkla terslikler yaşamaya başlayan kişilerin sıkça araştırdığı bir başlık olmakla beraber bu noktada sorunun doğru tespiti çok önem taşımaktadır. Sorunun doğru tespit edilmesi çözüm yolunun anahtarını bulmak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
235
Efsun Nedir Efsun, füsûn olarak da kullanılır Farsça'dan dilimize geçmiş olup, büyü ve büyü anlamındadır Sihirbazların okudukları kelimelere olduğu gibi, hileye ve manasız şeye de denir Sihirbazlık yapana efsunkâr denilmiştir bununla birlikte sihirsel de demektir Namık Kemâl bir şiirinde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,322Kullanıcılar
yusufxddSon üye
Üst Alt