Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dinle Neyden..

Dinle Neyden..
0
97

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
imagesdinleneyden5ad2d93d99e4b

Dinle Neyden
Dinle! Ayrılıklardan nasıl şikayet etmede şu ney, ve nasıl anlatmada ayrılıkları, dinle:
Erkek kadın herkes ağlayıp inliyor feryadımdan; ağlayıp inliyor herkes beni kamışlıktan kestikleri gun başladığım feryadımdan

Ozlemimi acmaya bir kalp istemedeyim oysa ben, ayrılıktan parca parca olmuş, beni anlayacak bir kalp istemedeyim Hani vuslat zamanını arar ya aslından uzak duşmuş kişi, durmadan aslını arar ya hani!
Her toplulukta ağladığım bu yuzden benim, her yerde inlediğim bu yuzden İyilerle dost olmam da, kotulerle oturup kalkmam da bu yuzden Herkes dostum oluyordu zannımca benim, kendine yakın buluyordu cokları Ne care, araştırmadı kimsecikler icimdeki sırları, ve kimse anlamadı ayrılıktan şikayetimi
Oysa Sırlarım Cığlıklarımdan Hic de Uzak Değildir Benim!
Keskin bakan gorur, ve dikkatle dinleyen duyar onları Yazık, yazık ki her gozde yok o nur, her kulakta yok o dikkat! Gizli değildir elbette ten candan; ve can tenden gizli değildir Lakin canı gormek icin izin cıkmadı kimseye

Hava değildir neyden cıkan bu ses, ateştir soyledikleri, nefes nefes ateştir Ve yok olsun her kimde yoksa bu ateş! Bir aşk ateşidir icini yakan neyin; hani bir aşk coşkusu gibi icine duşen meyin!
Sevgiliden ayrı duşmuşu teselli eder bir ney, yoldaş olur ve musiki perdeleriyle yırtar aşığın sır perdelerini, sırdaş olur Kim gordu ney gibi hem zehir hem tiryaki, hem dert hem derman başı? Kim gordu ney gibi hem ozlemde, hem sarmaş dolaşı?
Kanla dolu yoldan bahsetmede hep ney; aşk yolunun, Mecnun'un gittiği yolun oykulerini dillendirmede hep Hani akılsızdır ya sırdaş olan akla, hani zordur ya muşteri bulmak kulaktan gayrı dile; işte o haldeyiz ki zaman erimede uzuntumuzden bizim; anlar yolunu şaşırmada Ve gunler yanışlara yoldaş durmada
Gecip gidiyorsa varsın gecsin gunler; korkumuz yok ondan Ey temiz yaratılışın biriciği, hemen sen yanımızda kal yeter! Gunler uzadıkca uzadı nasibi olmayan icin, ve suya kandı balık dışında her şey (Bencileyin, bir balık kaldı susuz)
Pişkinin halinden ne anlasın ki ham
Oyleyse sozu kısa kesmek gerek vesselam!

(Mesnevi I B, 1 18)
Mevlanaİskender Pala

SEShttp:wwwfiledencomfiles20085101904892SUFiMusicmp3SES

858,497Konular
981,918Mesajlar
29,938Kullanıcılar
Rzgr27Son üye
Üst Alt