“Bir mahal için geliştirdiğimiz bağ çok kuvvetli olabiliyor. Moda konutunun veladet mekanı olan 30 Avenue Montaigne’a birinci adım attığımda bunu hissettim. Markanın kimliğini ve tıpkı hengamda bayanlara kendi hayatlarına tutarlı bir ‘My Dior’ yaratma fırsatını verecek bir koleksiyon yaratmayı düşündüm.” -Maria Grazia Chiuri.
30 Avenue Montaigne. Christian Dior için birinci görüşte aşk olan bu otel, ünlü tasarımcının kelamları ile ‘net oranlarıyla’ markanın defilesinden birkaç hafta evvel, 16 Aralık 1946 sabahı görkemli bir mekana dönüştürüldü. 30 Avenue Montaigne, o vakitten beri Dior’un kalbinin attığı konum oldu.
Buna şahsi olarak Maria Grazia Chiuri, bir bayanın gardırobunu yapan ikonik Dior dizaynlarından oluşan yeni koleksiyonunun ismini ’30 Montaigne’ koydu. ‘New Look’ biçiminin ‘Bar’ ceketinin, piliseli eteğinin ve pötikare deseninin yeni bir biçimde yine yaratıldığı yeni koleksiyonda Dior’un ikonik çantalarını da görebileceksiniz. Dior’un otantik gardırobu markanın ruhunu en hoş halde yansıtırken, dizaynlardaki zarafet tıpkı birinci yıllardaki üzere korundu.
Dior Book çantası ile başlayan yeni koleksiyon, saf ve kişiselleştirilebilen dizaynları ile olmazsa olmaz bir aksesuar haline geliyor. Cinsiyetleri aşan beyaz gömleğin sofistike ruhunu kullanan Chiuri, Dior’un yine canlandırdığı feminen silüetleri yeni bir vizyonda canlandırıyor. Son olarak ’30 Montaigne’ ismindeki çanta, markanın yeni tarihinden esinleniyor ve Dior’un yeni vizyonunun altını çiziyor.
Savoire-faire’in harikalığı, yün, ipek, pamuk, dantel ve denim üzere çeşitli gereçler ile bir araya gelirken, Dior kozmosunun yeni gücü ortaya çıkarılıyor. En klasik kontrast olan siyah ve beyazın kutlandığı koleksiyonda bu ikilinin farklı tonlarını görebileceksiniz. Seçili Dior butiklerinde satın alabileceğiniz 30 Montaigne koleksiyonu, bu vakitsiz koleksiyon için şahsi olarak tasarlanan konseptler ile önünüze çıkacak.