Dırdır Kebabı Malzemeler 1,5 kg koyun kuşbaşı 3 çorba kaşığı tereyağı 4 çorba kaşığı zeytinyağı 2 nehir bardağı et suyu 3 tatlı kaşığı sirke 4 Adet domates 1 tutam mercanköşk Un, tuzlu ve karabiber Yapilis Tarifi Bir cezvede sirke ve bir parça mercan köşkü 1 saat bekletin Mercanköşk sirkeyi emip, cezvede 2 kaşık sirke kalana dek kaynatıp soğumaya bırakın Et parçalarını una bulayın Tereyağı ve zeytinyağı karışımını bir tavada kızdırın Una bulanmış et parçalarını ek edip etler nar rengini alıncaya kadar tahta kaşıkla karıştırarak kavurun Etlerin üzerine daha önce hazırladığınız mercan köşklü sirkeyi gezdirin Tuz ve karabiber ek ettikten sonradan bir taşım daha kaynatın Et suyu ilave edin Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra küp biçiminde doğrayarak etlere ekleyin Tavanın kapağını kapatarak etler yumuşayıncaya kadar hafif ateşte pişirin Ocağı kapatıp bir vakit dinlemeye bırakın Dırdır kebabını servis pirinç pilavıyla tabağına alın İnce kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın id