iltasyazilim
FD Üye
Dirgit (hedik) Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı işlenmemiş buğday
*1 çay bardağı fasulye
*1 çay bardağı nohut
*1 lt su
*(arzuya göre bakla mısır ilavesi)
*tuz
Dirgit (hedik) Tarifi Yapılışı Öncelikle tüm baklagilleri akşamdan veya 2 saat öncesinden ılık su ile ıslatınız
Ilık suda beklettiğimiz baklagillerin suyunu süzüp, kaynattığımız 1 litre su eşliğinde düdüklü tencereye alıyoruz, ve kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişmeye bırakıyoruz
Pişen dirgite damak tadınıza göre tuzunu ilave edip, ezilmiş ceviz, limon ve arzu ettiğiniz baharatlar eşliğinde servise sunuyoruz
*2 su bardağı işlenmemiş buğday
*1 çay bardağı fasulye
*1 çay bardağı nohut
*1 lt su
*(arzuya göre bakla mısır ilavesi)
*tuz
Dirgit (hedik) Tarifi Yapılışı Öncelikle tüm baklagilleri akşamdan veya 2 saat öncesinden ılık su ile ıslatınız
Ilık suda beklettiğimiz baklagillerin suyunu süzüp, kaynattığımız 1 litre su eşliğinde düdüklü tencereye alıyoruz, ve kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişmeye bırakıyoruz
Pişen dirgite damak tadınıza göre tuzunu ilave edip, ezilmiş ceviz, limon ve arzu ettiğiniz baharatlar eşliğinde servise sunuyoruz