Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Diriliş İle İlgili Ayetler

0
230

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Kuranda Diriliş İle İlgili Ayetler
DirilişDirilme Hakkında Ayetler

Nasıl oluyor da Allah'ı inkar ediyorsunuz? Oysa olu iken sizi O diriltti; sonra sizi yine oldurecek, yine diriltecektir ve sonra O'na donduruleceksiniz (228)
Dirilme Diriliş ile ilgili ayetler
Sonra şukredesiniz diye, sizi olumunuzden sonra dirilttik (256)

Bunun icin de: Ona (cesede, kestiğiniz ineğin) bir parcasıyla vurundemiştik Boylece, Allah oluleri diriltir ve size ayetlerini gosterir; ki akıllanasınız (273)

Şuphesiz, goklerin ve yerin yaratılmasında, gece ile gunduzun ard arda gelişinde, insanlara yararlı şeyler ile denizde yuzen gemilerde, Allah'ın yağdırdığı ve kendisiyle yeryuzunu olumunden sonra dirilttiği suda, her canlıyı orada uretipyaymasında, ruzgarları estirmesinde, gokle yer arasında boyun eğdirilmiş bulutları evirip cevirmesinde duşunen bir topluluk icin gercekten ayetler vardır (2164)

Binlerce kişinin olum korkusuyla yurtlarından cıktıklarını gormedin mi? Allah onlara: Olundedi, sonra da onları diriltti Şuphesiz Allah, insanlara karşı fazl sahibidir Ancak, insanların coğunluğu şukretmez (2243)

Allah, kendisine mulk verdi, diye Rabbi konusunda İbrahim'le tartışmaya gireni gormedin mi? Hani İbrahim: Benim Rabbim diriltir ve oldururdemişti; o da: Ben de oldurur ve diriltirimdemişti (O zaman) İbrahim: Şuphe yok, Allah guneşi doğudan getirir, (hadi) sen de onu batıdan getirdeyince, o inkarcı boylece afallayıp kalmıştı Allah, zalimler topluluğunu hidayete erdirmez (2258)

Ya da altı ustune gelmiş, ıssız duran bir şehre uğrayan gibisini (gormedin mi?) Demişti ki: Allah, burasını olumunden sonra nasıl diriltecekmiş?Bunun uzerine Allah, onu yuz yıl olu bıraktı, sonra onu diriltti (Ve ona) Dedi ki: Ne kadar kaldın?O: Bir gun veya bir gunden az kaldımdedi (Allah ona Hayır, yuz yıl kaldın, boyleyken yiyeceğine ve iceceğine bak, henuz bozulmamış; eşeğine de bir bak; (bunu yapmamız) seni insanlara ibretbelgesi kılmamız icindir Kemiklere de bir bak nasıl bir araya getiriyoruz, sonra da onlara et giydiriyoruz?dedi O, kendisine (bunlar) apacık belli olduktan sonra dedi ki: (Artık şimdi) Biliyorum ki gercekten Allah, her şeye guc yetirendir(2259)

Hani İbrahim: Rabbim, bana oluleri nasıl dirilttiğini gosterdemişti (Allah ona İnanmıyor musun?deyince, Hayır (inandım), ancak kalbimin tatmin olması icindedi Oyleyse, dort kuş tut Onları kendine alıştır, sonra onları (parcalayıp) her bir parcasını bir dağın uzerine bırak, sonra da onları cağır Sana koşarak gelirler Bil ki, şuphesiz Allah, ustun ve guclu olandır, hukum ve hikmet sahibidir(2260)

İsrailoğullarına elci kılacak (O, İsrailoğullarına şoyle diyecek Gercek şu, ben size Rabbinizden bir ayetle geldim Ben size camurdan kuş biciminde bir şey oluşturur, icine ufururum, o da hemencecik Allah'ın izniyle kuş oluverir Ve Allah'ın izniyle doğuştan kor olanı, alaca hastalığına tutulanı iyileştirir ve oluyu diriltirim Yediklerinizi ve biriktirdiklerinizi size haber veririm Şuphesiz, eğer inanmışsanız bunda sizin icin kesin bir ayet vardır(349)

Ey iman edenler, inkar edenler ile yeryuzunde gezip dolaşırken veya savaşta bulundukları sırada (olen) kardeşleri icin: Yanımızda olsalardı, olmezlerdi, oldurulmezlerdidiyenler gibi olmayın Allah, bunu onların kalplerinde onulmaz bir hasret olarak kıldı Dirilten ve olduren Allah'tır Allah, yaptıklarınızı gorendir (3156)

Bu nedenle, İsrailoğullarına şunu yazdık: Kim bir nefsi, bir başka nefse ya da yeryuzundeki bir fesada karşılık olmaksızın (haksız yere) oldururse, sanki butun insanları oldurmuş gibi olur Kim de onu (oldurulmesine engel olarak) diriltirse, butun insanları diriltmiş gibi olur Andolsun, elcilerimiz onlara apacık belgelerle gelmişlerdir Sonra bunun ardından onlardan bir coğu yeryuzunde olcuyu taşıranlardır (532)

Onlar dediler ki: Bu dunya hayatımızdan başkası yoktur Ve bizler diriltilecek değiliz(629)

Ancak dinleyenler icabet eder Oluleri (ise,) onları da Allah diriltir Sonra O'na dondurulurler (636)

Sizi geceleyin olduren (uyutan) ve gunduzun 'guc yetirip etkilemekte (yapıp kazanmakta) olduklarınızı' bilen, sonra adı konulmuş ecel doluncaya kadar onda sizi dirilten (uyandıran) O'dur Sonra 'en son donuşunuz' O'nadır Sonra yapmakta olduklarınızı size O haber verecektir (660)

Olu iken kendisini dirilttiğimiz ve insanlar icinde yurumesi icin kendisine bir nur verdiğimiz kimsenin durumu, karanlıklarda kalıp oradan bir cıkış bulamıyanın durumu gibi midir? İşte, kafirlere yapmakta oldukları boyle 'suslu ve cekici' gosterilmiştir (6122)

O da: (İnsanların) dirilecekleri gune kadar beni gozle(yip ertele)dedi (714)

Rahmetinin onunde ruzgarları bir mujde olarak gonderen O'dur Bunlar ağırca bulutları kaldırıp yuklendiğinde, onları (kuraklıktan) olmuş bir şehre surukleyiveririz ve bununla oraya su indiririz de boylelikle butun urunlerden cıkarırız İşte biz, oluleri de boyle diriltipcıkarırız Ki ibret alasınız (757)

De ki: Ey insanlar, ben Allah'ın sizin hepinize gonderdiği bir elcisi (peygamberi)yim Ki goklerin ve yerin mulku yalnız O'nundur O'ndan başka ilah yoktur, O diriltir ve oldurur Oyleyse Allah'a ve ummi peygamber olan elcisine iman edin O da Allah'a ve O'nun sozlerine inanmaktadır Ona iman edin ki hidayete ermiş olursunuz (7158)

Gercek şu ki, goklerin ve yerin mulku Allah'ındır; diriltir ve oldurur Sizin Allah'tan başka veliniz ve yardımcınız yoktur (9116)

O, diriltir ve oldurur Ve O'na donduruleceksiniz (1056)

O'nun arşı su uzerinde iken amel bakımından hanginizin daha iyi olduğunu denemek icin gokleri ve yeri altı gunde yaratan O'dur Andolsun onlara: Gercekten siz, olumden sonra yine diriltileceksinizdersen, inkar edenler mutlaka: Bu, acıkca bir buyuden başkası değildirderler (117)

Dedi ki: Rabbim, oyleyse onların dirileceği gune kadar bana sure tanı(1536)