Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Diş Buğdayı Partisi

Diş Buğdayı Partisi
0
81

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Diş Buğdayı Partisi,

İki hafta once Defne'nin alt on dişinin cıkmasının an meselesi olduğunu yazmıştım Yazımın ertesi gunu kızım minik beyaz dişini gosterdi bize Pazar sabahı dişini gorduğumuz an evde nasıl bir sevinc koptu anlatamam Kızımız sanki bir mertebe atladı Buyudu, adam oldu Hemen telefonlara sarılıp herkese haber verdik

Annem Bodrum'dan kalktı dedi ki, Diş buğdayı yapmak gerekO da ne?diye soru verdim Bebekler diş cıkarınca yapılır Adettir Niye yapılır onu bilememHaydaa!! Şimdi niye yapıldığını bilmediğimiz bir şeyi, sırf adet yerini bulsun diye mi yapacaktık?

Aslında fena fikir değildi Bu vesileyle cok yakın aile dostları bir araya gelip, doğum gunlerinden once bir kutlama yapabilecektik Adet gereği herkes ufak tefek bir hediye de getirirmiş Bu Diş Buğdayıişi benim aklıma yattı Hem kızım o kucuk dişi cıkartacak diye cok zorlanmıştı Bir kutlamayı hak etmişti

Davetli ve ikram listesi tamam

Hemen bir davetli listesi yaptım Sonra da ikram edileceklerin listesini Dadıları iki ceşit kurabiye ile diş buğdayının yapımını ustlendi Ozden Annem'den tadına doyamadığım irmik tatlısını yapmasını rica ettim Ah annem burada olsaydı zeytinyağlı yaprak dolma da yapardı Hemen ablamı aradım Sen zeytinyağlı dolma yapabilir misin?Cevabı kısa ve net oldu Yapabilirim ama uğraşamam ben onunla Ben sana onun yerine patlıcanlı kiş yapayımBuna da şukur deyip kabullendim Borek yapımı Emine'ye, dolma yapımı da Ender Market'e kaldı Benim ne yaptığımı soracak olursanız, ben yapılacakları organize ettim Maalesef ben bu yemek işinde kotuyum

Bu arada internete giripdiş buğdayıneden yapılırmış diye araştırdım Diş buğdayı bebeğin cıkan ilk dişini kutlamak amacıyla gercekleştirilen, cok eski bir Anadolu geleneğiymiş Bebeğin dişlerinin sağlam olması ve rızkının bol olması dilenirmiş bu kutlamada Kutlama sırasında bebeğin başından buğday serpilir, buğdaydan yapılmış bir kolye boynuna takılırmış Misafirlere de yapılan diş buğdayı ikram edilirmiş Ne guzel geleneklerimiz varmışdedim ve diş buğdayı yaptığımıza bir kez daha sevindim

Ege de kutlamaya dahil oldu

Yalnız bir sorun vardı Oğlum henuz diş cıkartmamıştı Birkac ay sonra aynı seramoniyi onun icin de yapmak sacma gorunduğunden, Ege'yi de bu kutlamaya dahil ettim Anca beraber kanca beraber Davetlilere Artık onun da dişinin cıktığını farz edindedim Kardeşim hemen durumu alaya aldı Ayşe, nasılsa Ege bir gun evlenecek İstersen duğununu de şimdiden yapalım?

Bu arada iki cocuğumuz olsa da babalarının parti lafından anladığı gece bir yerlerde eğlenmek olduğu icin, diş buğdayı partisini de oyle zannetti Partiye davetli olmadığı icin kızıyor, Ege'nin diş buğdayını da erkek erkeğe meyhane de yapacağız gibi tuhaf laflar ediyor Sonunda Peki siz Cuma akşamı parti verecekseniz, ben nereye gideceğim?diye sorunca durum anlaşıldı

Hayat boyu rızıkları bol olsun

Duşunsenize biz evde her yaştan kadın toplanmışız, bebekleri de aramıza almışız, sabaha kadar icip, U2 dinleyerek zıplıyoruz Kocama oğlen toplanacağımızı, bunun bir nevi bir kadın gunu olduğunu anlatınca, gelmekten vazgecti

Butun hazırlıklarımız tamamlandıktan sonra Diş Buğdayıgunumuz geldi cattı Bizimkiler giyindi, suslendi, herkese bol bol gulucuk attı Hatta Defne 10 dakikada bir kıyafet değiştirip, bize defile yaptı Dostlar, biraraya gelip bu vesileyle eğlendik Defne'nin dişlerinin, Ege'nin cıkmayan dişlerinin sağlam olmasını ve bir hayat boyu rızıklarının bol olmasını diledik

Diş buğdayı tarifi

Ozden Annemin, Ozgen Teyze'den aldığı ve dadımızın başarıyla yaptığı diş buğdayının tarifini veriyorum

Geceden buğdayı ıslatıyorsunuz Sabah kaynatıyorsunuz Soğuduktan sonra kırılmış tarcınlı akide şekeriyle, buğdayı karıştırıp kaplara dağıtıyorsunuz Arzu ederseniz kaplardan birine altın atıyorsunuz Adete gore altını bulan bebeğe hediye alıyor İsteğe gore akide şekeri yerine ceviz veya meyve de kullanabilirsiniz

858,497Konular
981,966Mesajlar
29,964Kullanıcılar
canbasSon üye
Üst Alt