Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dış cephe mantolama nasıl yapılır?

0
144

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0

Uygulama Yapılacak zemin etud calışması yapıldıktan sonra gerekli ve uyumlu malzeme temini ileberaber tum yuzeyler varsa eski boya kalıntılarından arındırılıp yuzey mukavvemeti artırmak icin izolasyon astar dyobinder veya poliizolan izolasyon astar ile yuzeyler saglamlaştırılmalıki yapışma ozelliği yuksek performans elde edebilsin Bina toprak seviyesinden itibaren belli bir yukseklik kodu verildilip aleminyum su basman profil montajı yapılacaktır

2ETAP MANTOLAMA YAPIŞTIRMA MONTAJ
Zemin hazırlıgı bittikten sonra 50 x 100 cm ebatlarındaki ısı yalıtım levhamızı elyaf atkılı sıva harcı ile yapıştırma işlemini , kenarlarını cerceve seklinde ve ortasına uc adet yapıştırıcı surerek duvar kodunu koşe ve kenarlar dikkate alınarak simetrik bir sekilde montaj yapılacaktır ısı yalıtım levhalarımızın montajı birbirlerine paralel ve klasik duvar orme sisteminde montaj edildikten sonra , varsa ara boşluklarını poliuretan kopuk sıkılarak ek yerlerindeki boşluklar sıkıştırılacaktır

ETAP DUBEL CAKILMASI VE KOŞEBENT UYGULAMALARI
Mantolama yapalan yuzey tugla ytong vs yuzey ise 10 cm lik plastik pvc dubel her bir m2 alana 12 adet monte edilecektir Beton gaz beton sert zeminde ise pvc başlı celik dubeller m2 12 adet monte edilecektir tum koşe ve pencere kenarları zemine gore uyumlu elyaf destekli fileli koşebentlerle simetrik bir gorunum elde edilecektir Pvc pencere cam kapı kenarları elyaf destekli fileli pvc sızdırmazlık bantı ile cercevelenecektir , bu işlemdeki amac pencere ve kapı kenarlarının izolasyonunu dış cephenize uyumlu hale getirebilmektir

ETAP ELYAF KATKILI FİLE UYGULANMASI VE SIVA İŞLEMİ

Tum yuzeyler elyaf katkılı izolasyon sıvası ile sıvanıp elyaf destekli fileler ile kaplanması Kaplanırken fileler 10 'ar cm birbiri uzerine ortuşmesi catlamalara meyil vermemektedir Sıva uzerine Yapıştırılmış fileyi henuz ıslak olan sıvamızın icine işlemesi acısından kalın dişli taraklarla sıkıştırma işlemi yapılacaktırBu işlemler bitip sıvamız kuruduktan sonra tekrar bir kat daha izolasyon sıvamızla tum yuzeyler sıvanacaktır Sıva işlemi sona erdikten sonra yuzeylere de Dış Cephe Macunları ile rutuş edilerek puruzler gozden gecirilerek yuzey boyaya hazır hale getirelecektir

ETAP BOYA UYGULAMASI UYGULAMACI BAYİİ
Sıva işlemi sona erdikten sonra tum yuzeyler izolasyon astar ile astarlanarak yuzey tamamen yalıtım ozelliğini tamamlamış olacaktır boya uygulamasında isteğe bağlı olarak tercihen silikonlu dış cephe boyaları veya yine silikon esaslı veya akrilik dış cephe grenli ( desenli ) kumlu boya uygulamaları iki kat sonkat seklinde uygulanacaktır dış cephe uygulamalarında renk seceneğimiz sınırsız olup iki ton renk seceneği ile m2 birim fiyat teklifimiz sunulmuştur orneğin bir binada 4 ton renk uygulaması secilmiş ise extra olarak iki ton renk farkı fiyata dahil değildir Extra renk uygulamalarında % 5 fiyat farkı vardır
Bina dış cephe mantolama uygulamalarında cephe yuzeyindeki yalıtım dan dolayı mermerlerdeki kısalmaları firmamız aleminyum damlalıkla şık bir goruntuye donuşturuyor isteğe baglı olarak mermer montajıda firmamızdan temin edilmektedir oluk pimaş ve su giderleri demontaj ve montajı firmamıza ait olup uygulamalarmız sonucunda onarılıp teslim edilecektir

YALITIM LEVHASI YOĞUNLUK VE KALINLIKLARI
istanbul ve cevre iklimler icin ideal olan : 4 cm kalınlık 16 densite yoğunluk ısı yalıtım lavhası kullanılmaktadır istege baglı olarak 16 32 densite arası yoğunluk ve 3 ile 8 cm kalınlıkta yalıtım levhası kullanılabilir extra ses yalıtım icinse dış cephe ve ic cephelerinizde taş yunu yalıtım levhasıda kullanılmaktadır

858,496Konular
981,656Mesajlar
29,727Kullanıcılar
KaramsarSon üye
Üst Alt