Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Diş hassasiyeti,

Diş hassasiyeti,
0
139

makaleci

FD Üye
Etkileşim
8
F-D Coin
73
97922.jpg
97922.jpg
Hassas dişler en sık karşılaştığımız diş sıkıntılarının tahminen de en önde geleni. Muayenehaneme başvuran her 10 hastamdan 9 u dişlerinde hassasiyet sorunu yaşıyor. Diş hassasiyeti olan hastalar, sıcak-soğuk, ekşi-tatlı üzere yiyecek-içeceklere karşı dişlerinde keskin bir ağrı ve kamaşma hissederler. Velev kimi hastalar ağızdan nefes aldıklarında bile dişlerinde hassaslık olur. Mesele yalın üzere gözükse de ömür kalitesini değerli ölçüde etkileyen ve kesinlikle tedavi edilmesi gereken bir rahatsızlıktır.

Kusurlu ve sert fırçalama

Makûs ağız hijyenine bağlı diş eti iltihabı ,

Diş sıkma alışkanlığı ,

Asitli azıkların çok tüketilmesi üzere etkenler dişeti çekilmesine ve dişin hami tabakası olan minenin aşınmasına neden olur. Minenin altında bulunan dentin dediğimiz canlı had uçları içeren tabaka açığa çıkar. Böylelikle müdafaasız kalan diş, sıcak-soğuk üzere dış uyaranlara karşı şiddetli hassas hale gelir.

Bazen bu etkenlerin bulunmadığı ve ağız bakımının son kademe düzgün olan hastalarda bile diş hassasiyeti oluşabilir.

Diş hassasiyetini tedavi etmek için öncelikle buna neden olan etkenleri ortadan kaldırılmak gerekir.

Bana hassasiyet meselesi ile başvuran hastama öncelikle asitli besinleri çok tüketmemesini söylüyorum ve şayet dişlerini sıkıyorsa ona bir gece plağı veriyorum.

Başkaca diş fırçasını değiştirerek daha yumuşak kıllı bir fırça tavsiye ediyorum.

Akıllıca diş fırçalama formülünü göstererek, ağız hijyenine motive ediyorum.

Ve en kıymetlisi kesinlikle hastaya hassasiyet giderici bir diş macunu tavsiye ediyorum.

Hasta bu macunu tertipli olarak kullandığında diş macununun içeriğindeki yüksek nispetteki flor hem hassas yüzeylerde asite karşı kollayıcı bir tabaka oluşturuyor hem de defektli ortamların onarılmasını sağlıyor. Böylelikle dişin hassas yüzeyini dış ortamdan izole ederek hassaslığı önlüyor.

Hassas dişler istemiyorsanız ağız ve diş sıhhatinize hassasiyet gösterin, günde 2 kez dişlerinizi fırçalayarak nizamlı olarak diş doktorunuzu ziyaret edin

858,505Konular
982,657Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt