iltasyazilim
FD Üye
Diş Pastamız Tarifi İçin Malzemeler
*Bebişlerimize yada yeğenlerimize yapılabilecek çok güzel bi tarif herkese tavsiye ederim
Pandispanya için;
*5 Adet yumurta
*1 Tutam tuz
*2, 5 Çay bardağı dolu dolu şeker (230 Gram)
*3 Çay bardağı tepeleme un (165 Gram)
*2 Yemek kaşığı kaynar su
*1 Paket kabartma tozu
Pasta kreması için;
*(Hazır pasta kreması da kullanılabilir ben muhallebi hazırladım )
*Bu 3 katlı yapmak isteyenler için 2 katlıya malzemelerin yarısını kullanın
*1 litre süt
*300 gram *şeker
*2 yumurta
*150180 gram nişasta
*1 paket vanilya
*100 gram margarin
*(Pasta kremasından da kattım paketin yarısı kadar )
Ara katlar için;
*Rendelenmiş çikolata muz
Son kat için;
*Krem şanti
Şeker hamuru için;
*(Hazırda alınabilir ben kendim yapmak istedim evde lokum vardı ondan yaptım)
*
*250 gram pudra şekeri
*200 gram lokum
*Açmak için nişasta
Diş Pastamız Tarifi Yapılışı Pandispanyanın hazırlanışı:
Pandispanyamızı yaparken yumurtanın sarısı ve beyazını ayrı kaplarda mikserle karıştırıyoruz Daha sonra diğer malzemelerle birleştirip fırına veriyoruz Burada dikkat etmemiz gereken kalıptan yada borcamdan kekin kolay çıkmasını sağlamak ben kalıbımı margarinle yağladım iyice unlayıp kalan ununu döktüm Pandispanyayı fırından çıkardıktan sonra soğutup Diş şekli kesiyoruz (bunu ben bir*kartona çizdim daha sonra kekin üzerine koyup kestim dikkatlice)sonrada diş şeklindeki kekimizi iple ikiye yada üçe kesiyoruz Sizin isteğinize kalmış
Kremanın yapılışı:
Süt ,nişasta, şeker, yumurta bir tencereye koyup ocağa vermeden iyice karıştırın ki topaklanma olmasın, daha sonra ocağa koyup karıştırarak pişirin ,altını kapatınca vanilya ve margarini ekleyin, iyice karıştırın Soğuttuktan sonra da içine hazır pasta kreması döküp blenderda çırpın, kıvamına göre isterseniz az süt eklenebilir
Kekimizi sunacağımız pasta tabağına koyuyoruz aralarına kremamızı sürüyoruz Çikolata ve muzlarımızı da ekliyoruz En üst kata da krem şanti koyup bir gece dolapta bekletiyoruz vaktiniz yoksa 35 saatte yeterli olacaktır
Şeker hamuru yapılışı:
Lokumları bir kaba alıyoruz hafif ıslatıyoruz pudra şekeriyle yoğuruyoruz, yapışkanlığı gidene kadar yoğurun İstediğiniz şekli verin Bebişlerin her anını değerlendiren anneler için süper bir tarif herkese tavsiye ederim Afiyet olsun
Saygılarla
*Bebişlerimize yada yeğenlerimize yapılabilecek çok güzel bi tarif herkese tavsiye ederim
Pandispanya için;
*5 Adet yumurta
*1 Tutam tuz
*2, 5 Çay bardağı dolu dolu şeker (230 Gram)
*3 Çay bardağı tepeleme un (165 Gram)
*2 Yemek kaşığı kaynar su
*1 Paket kabartma tozu
Pasta kreması için;
*(Hazır pasta kreması da kullanılabilir ben muhallebi hazırladım )
*Bu 3 katlı yapmak isteyenler için 2 katlıya malzemelerin yarısını kullanın
*1 litre süt
*300 gram *şeker
*2 yumurta
*150180 gram nişasta
*1 paket vanilya
*100 gram margarin
*(Pasta kremasından da kattım paketin yarısı kadar )
Ara katlar için;
*Rendelenmiş çikolata muz
Son kat için;
*Krem şanti
Şeker hamuru için;
*(Hazırda alınabilir ben kendim yapmak istedim evde lokum vardı ondan yaptım)
*
*250 gram pudra şekeri
*200 gram lokum
*Açmak için nişasta
Diş Pastamız Tarifi Yapılışı Pandispanyanın hazırlanışı:
Pandispanyamızı yaparken yumurtanın sarısı ve beyazını ayrı kaplarda mikserle karıştırıyoruz Daha sonra diğer malzemelerle birleştirip fırına veriyoruz Burada dikkat etmemiz gereken kalıptan yada borcamdan kekin kolay çıkmasını sağlamak ben kalıbımı margarinle yağladım iyice unlayıp kalan ununu döktüm Pandispanyayı fırından çıkardıktan sonra soğutup Diş şekli kesiyoruz (bunu ben bir*kartona çizdim daha sonra kekin üzerine koyup kestim dikkatlice)sonrada diş şeklindeki kekimizi iple ikiye yada üçe kesiyoruz Sizin isteğinize kalmış
Kremanın yapılışı:
Süt ,nişasta, şeker, yumurta bir tencereye koyup ocağa vermeden iyice karıştırın ki topaklanma olmasın, daha sonra ocağa koyup karıştırarak pişirin ,altını kapatınca vanilya ve margarini ekleyin, iyice karıştırın Soğuttuktan sonra da içine hazır pasta kreması döküp blenderda çırpın, kıvamına göre isterseniz az süt eklenebilir
Kekimizi sunacağımız pasta tabağına koyuyoruz aralarına kremamızı sürüyoruz Çikolata ve muzlarımızı da ekliyoruz En üst kata da krem şanti koyup bir gece dolapta bekletiyoruz vaktiniz yoksa 35 saatte yeterli olacaktır
Şeker hamuru yapılışı:
Lokumları bir kaba alıyoruz hafif ıslatıyoruz pudra şekeriyle yoğuruyoruz, yapışkanlığı gidene kadar yoğurun İstediğiniz şekli verin Bebişlerin her anını değerlendiren anneler için süper bir tarif herkese tavsiye ederim Afiyet olsun
Saygılarla