Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Diş Sağlığı İle İlgili Hikayeler

Diş Sağlığı İle İlgili Hikayeler
0
141

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Diş sağlığı hikayeleri
Diş sağlığı ile ilgili drama
Kısa diş sağlığı konulu hikayeler

Fatma cok haylaz bir cocuktur Kendi vucudu dikkate almaz ilgilenmez Hele ki dişlerine hic bakmayan bir cocuktur İşte dişine bakmadığı icin yakınan diş ve diş macunun dinliyoruz
Diş fırcası
offf offf sıkıntıdan patlamak uzereyim
Diş macunu:
— neden arkadaşım bu kadar uzgunsun canını sıkan nedir ben bak mutluyum
Diş fırcası:
— bu evin yaramaz cocuğu beni hic kullanmıyor O yuzden mikroplar uzerime yerleşti bak nasılda guluyorlar Dişlerini de cıkarmışlar artık onlardan kurtuluşum yokbir işe yaramadan burada kalmaktan sıkıldım Her yerim toz icinde kaldı bak
Diş macunu:
Evet, gordum senin icin cok uzuldum Ama elimden bir şey gelmez ki beni de hic kullanmıyor
Diş fırcası:
— Senin icin sorun yok hic değilse tupun var korunabiliyorsun mikroplardan ya bana bak mikrop yuvası oldum Fatma bana hic bakmıyor alındığımdan beri buradayım, bir işe yaramamdım Aslında benim gorevim cok guzel insanların dişerinin sağlıklı olmasını sağlıyorum senin yardımınla ama beni kullanmadıklarında bir şey yapamıyorum
Diş macunu:

— Oyle soyleme bak bende tupun icindeyim korunuyorum ama bayatlama riskim var Bayatlayınca da gorevimi yerine getiremiyorum
Diş fırcası:
aaa ben bunu bilmiyordum bayatlayınca ne oluyor ki?
Diş macunu:
Bayat olunca dişleri koruyamıyorum ve dişlere zarar verebiliyorum
Diş fırcası:
Gercekten cok şaşırdım Peki, bu son kullanma tarihi ne demek arkadaşım ben onu bilmiyorum Bana anlatır mısın?
Diş macunu:
Tabii ki anlatırım son kullanma tarihi demek ne kadar zamanla kullanabileceğimizi insanlara gosteren tarih demek zamanımız gectiğinde insanlara zarar verebiliyoruz Eskiyoruz cunku
aaa ben bunları bilmiyordum teşekkur ederim arkadaşım
Fatma bizi hic gormuyor hal bu ki ne kadar renkliyiz guzeliz değil mi?
Evet, haklısın arkadaşım ama elimizden bir şey gelmiyor annesi de bunun farkında onun sozunu de hic dinlemiyor

Diş macunu:
Aslında dişlerde cok uzgunler bu duruma gecen yuzunu yıkarken gordum dişleri cok mutsuzlardı
Diş fırcası:
Hımım neden ki?
Fatma cikolata cok yiyormuş ve kolayında cok iciyormuş sonrada oylece bırakıyormuş bunlar dişlere yapışıyormuş Dişler bundan dolayı sararmışlar solmuşlar
Diş fırcası:
Annesi cok uyarıyor ben duymuştum ama hic dinlemiyordu Fatma akıllı cocuklar annelerinin sozunu dinlerler değil mi arkadaşım?
Evet, arkadaşım bizler dinliyoruz
Diş fırcası:
Artık istese de beni kullanamaz cunku mikroplar bana yuva yaptılar Benim gibi yeni temiz arkadaş almaları lazım
Diş macunu:
Beni kullanabilir daha zamanım var ama bu gidişle Fatma beni de kullanamayacak
Bu sırada Fatma ağlayarak iceri girer
Anneanneciğim nerdesin dişlerim cok ağrıyor Baksana hepside curumuş artık hem de hic sağlam değiller Curumuş dişlerim artık guzel olmayacak mı? Anne der cıkar
Diş macunu:
bak gordun mu arkadaşım artık dişler dayanamamış curumeye başlamışlar
Diş fırcası:
— Evet, cok uzuldum cok da sızı yapıyor herhalde baksana Fatma nasıl da ağlıyordu
Ama cocuklar dişlerini duzenli olarak yemeklerden sonra fırcalamalılar ki dişleri boyle curumesin ve ağrı yapmasın Fatma da bundan sonra artık fırcalayacaktır Değil mi?
Diş fırcası:
Evet, bence de yoksa tum dişleri curur ve dişsiz kalır Akılı cocuklar dişlerini yemekten sonra fırcalarlar Değil mi cocuklar Bak bak hepsinin dişeri ne cocuklar dişlerinizi gosterebilir misiniz? Bak arkadaşım hepside fırcalıyorlar herhalde fırcalamasalardı bundan sonra fırcalayacaklar değil mi cocuklar Yoksa sizde Fatma gibi dişlerinizi kaybedebilirsiniz Evet cocuklar bizi cok iyi dinlediniz icin teşekkur ediyoruz ve dişlerinize iyi bakmanızı temenni ediyoruz