iltasyazilim
FD Üye
Diş Şeklinde Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler Kek malzemeleri
*4 yumurta
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı yoğurt ya da süt (Ya da karışık)
*1, 5 su bardağı sıvı yağ
*2 paket kabartma tozu
*2 paket vanilin
*2 paket muzlu puding
*Aldığınca un
Arası İçin Muhallebi malzemeleri
*5 su bardağı süt
*3 Türk kahvesi fincanı un
*10 yemek kaşığı şeker
*3 yemek kaşığı kakao
*2 yemek kaşığı nişasta
*2 paket vanilin
*150 gr margarin
*1 paket krem şanti (Kakaolu)
Üzeri için
*3 paket sade kremşanti
*Damla çikolata
Diş Şeklinde Yaş Pasta Tarifi Yapılışı
1
*Kek malzemelerini bir güzel karıştırıp yağlanmış (ya da yağlı kağıt koyulmuş) büyük fırın tepsisine dökün ve 180 derece fırında pişirin
*Bu arada krema malzemelerini margarin, vanilin ve krem şanti hariç pişirin
*Kaynadıktan sonra vanilin, margarin ve krem şantiyi ekleyip mikserle iyice çırpın
*Bekletebiliyorsanız zamanınız varsa eğer keki bir gün önceden yapıp süslemeyi ertesi güne bırakın
*Ama hemen yapılsa da olur sadece ortadan keserken çok dikkatli olun
*Çünkü iyice beklemediği için parçalanabilir
*Bütün olan keki üstten ve alttan keserek diş şekli verin
*Keki ikiye bölün arasına hazırladığımız muhallebiyi sürün
*Diğer keki üzerine koyun bir paket kremşantiyi düz sürün diğer ikisiyle süsleyin
*Damla çikolatayla son süslemeyi yapın afiyet olsun (isteyen farklı şekilde süsleyebilir arasına meyvede koyabilirsiniz tercih sizin ??
*4 yumurta
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı yoğurt ya da süt (Ya da karışık)
*1, 5 su bardağı sıvı yağ
*2 paket kabartma tozu
*2 paket vanilin
*2 paket muzlu puding
*Aldığınca un
Arası İçin Muhallebi malzemeleri
*5 su bardağı süt
*3 Türk kahvesi fincanı un
*10 yemek kaşığı şeker
*3 yemek kaşığı kakao
*2 yemek kaşığı nişasta
*2 paket vanilin
*150 gr margarin
*1 paket krem şanti (Kakaolu)
Üzeri için
*3 paket sade kremşanti
*Damla çikolata
Diş Şeklinde Yaş Pasta Tarifi Yapılışı
1
*Kek malzemelerini bir güzel karıştırıp yağlanmış (ya da yağlı kağıt koyulmuş) büyük fırın tepsisine dökün ve 180 derece fırında pişirin
*Bu arada krema malzemelerini margarin, vanilin ve krem şanti hariç pişirin
*Kaynadıktan sonra vanilin, margarin ve krem şantiyi ekleyip mikserle iyice çırpın
*Bekletebiliyorsanız zamanınız varsa eğer keki bir gün önceden yapıp süslemeyi ertesi güne bırakın
*Ama hemen yapılsa da olur sadece ortadan keserken çok dikkatli olun
*Çünkü iyice beklemediği için parçalanabilir
*Bütün olan keki üstten ve alttan keserek diş şekli verin
*Keki ikiye bölün arasına hazırladığımız muhallebiyi sürün
*Diğer keki üzerine koyun bir paket kremşantiyi düz sürün diğer ikisiyle süsleyin
*Damla çikolatayla son süslemeyi yapın afiyet olsun (isteyen farklı şekilde süsleyebilir arasına meyvede koyabilirsiniz tercih sizin ??