iltasyazilim
FD Üye
Dışarda Kapalı Pide Yemeğe Son Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı un
*1 yemek kaşığı maya
*1 yumurta (akı içine sarısı üzerine )
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 çağ bardağı ılık süt
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 tatlı kaşığı şeker
*Ilık su
İç hacı;
*Yarım kangal sucuk
*1 kase beyaz peynir
*1 kuru soğan
*Yarım demet maydanoz
*1 çay kaşığı pul biber
*1 kase kasar rendesi
Üzeri için;
*1 yemek kaşığı tereyağı
Dışarda Kapalı Pide Yemeğe Son Tarifi Yapılışı Öncelikle derin bir kaseye ılık süt, maya, şeker ,yumurta akını alıp çırpma teliyle iyice karıştırıyoruz, daha sonra kalan malzemeyi ilave edip güzel bir hamur elde ediyoruz ,etrafını sarıp 1 saat dinlendiriyoruz ,daha sonra domates büyüklüğünde bezeler yapıp 5 dakika dinlendirip merdaneyle açmaya başlıyoruz Üzerine un serptiğimiz bezeyi merdaneyle uzunlamasına açmaya başlıyoruz Eni az boyu uzun bir hamur olana kadar açıyoruz, daha sonra içerisine doğranmış sucuk, üzerine kaşar ilave edip iki ucunu birleştirip kapatmaya başlıyoruz Uçlarını da sıkıştırıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz Diğer taraftan peynir ,maydanoz ,pul biber ve soğanı doğrayıp karıştırıyoruz Aynı işlemi bunun içinde yapıp üzerine yumurta sarısını sürüp 250 derecede 25 dk pişiriyoruz Fansız fırında pişiriyoruz, fırından çıkar çıkmaz çatal yardımıyla tereyağını üzerlerine sürüyoruz ki yumuşak kalsın Afiyet olsun
*3 su bardağı un
*1 yemek kaşığı maya
*1 yumurta (akı içine sarısı üzerine )
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 çağ bardağı ılık süt
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 tatlı kaşığı şeker
*Ilık su
İç hacı;
*Yarım kangal sucuk
*1 kase beyaz peynir
*1 kuru soğan
*Yarım demet maydanoz
*1 çay kaşığı pul biber
*1 kase kasar rendesi
Üzeri için;
*1 yemek kaşığı tereyağı
Dışarda Kapalı Pide Yemeğe Son Tarifi Yapılışı Öncelikle derin bir kaseye ılık süt, maya, şeker ,yumurta akını alıp çırpma teliyle iyice karıştırıyoruz, daha sonra kalan malzemeyi ilave edip güzel bir hamur elde ediyoruz ,etrafını sarıp 1 saat dinlendiriyoruz ,daha sonra domates büyüklüğünde bezeler yapıp 5 dakika dinlendirip merdaneyle açmaya başlıyoruz Üzerine un serptiğimiz bezeyi merdaneyle uzunlamasına açmaya başlıyoruz Eni az boyu uzun bir hamur olana kadar açıyoruz, daha sonra içerisine doğranmış sucuk, üzerine kaşar ilave edip iki ucunu birleştirip kapatmaya başlıyoruz Uçlarını da sıkıştırıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz Diğer taraftan peynir ,maydanoz ,pul biber ve soğanı doğrayıp karıştırıyoruz Aynı işlemi bunun içinde yapıp üzerine yumurta sarısını sürüp 250 derecede 25 dk pişiriyoruz Fansız fırında pişiriyoruz, fırından çıkar çıkmaz çatal yardımıyla tereyağını üzerlerine sürüyoruz ki yumuşak kalsın Afiyet olsun