Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Dışarıda Lahmacun Yemeye Son

Dışarıda Lahmacun Yemeye Son

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Dışarıda Lahmacun Yemeye Son Tarifi İçin Malzemeler

*750 gr orta yağlı iyi çekilmiş kıyma
*2 tane kuru soğan
*5 diş sarımsak
*Bir tutam maydanoz
*2 tane yeşil biber
*3 tane kırmızı biber
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı acı biber salçası
*1 yemek kaşığı nar ekşisi
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz yarım tatlı kaşığı (Pul biber ,toz biber karabiber)

Hamuru İçin;


*8 su bardağı un
*1 su bardağı ılık süt
*2 su bardağı ılık su
*1, 5 yemek kaşığı kuru maya
*1 yemek kaşığı tuz
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 tatlı kaşığı şeker

Dışarıda Lahmacun Yemeye Son Tarifi Yapılışı Bizim ailecek çok sevdiğimiz ve vazgeçmediğiniz bir lezzet Ölçüleriyle hazırladığınızda mükemmel olacak bir lahmacun tekrar tekrar yapacağınızın ve artık dışarıda lahmacun yemeyeceğinizi garanti ediyorum ?
Şimdi başlayalım;

1
*Öncelikle unumuzu yoğurma kabına alalım ve tuzumuzu una ekleyip güzelce karıştıralım
*Unumuzun ortasını açıp mayamızı koyalım
*Sonra sırayla ılık sütümüzü şekerimizi ve ılık suyumuzu yağımızı koyup yavaş yavaş ele yapışmayacak yumuşak bir hamur olana kadar yoğuralım
*Sonra hamurumuzu en az yarım saat ortalama 1 saat mayalandıralım
*Hamurumuz mayalanırken iç harcımızı hazırlayalım
*Tüm malzemeleri robottan çekip geniş bir kaseye alalım Salçasını baharatlarını yağını nar ekşisin koyup yoğuralım sonra zamanımız varsa yarım saat kadar dolapta dinlendirelim
*Hamurumuzu küçük bezeler yapıp bir tabak boyutunda ince olacak şekilde oklavayla açalım kaşığın arkasıyla harcımızı koyup her yerine yayalım
*Tavayı ocağa alıp orta ısıda ısınmasını sağlayalım ( tavayı yaglamıyoruz) orta ısıda olması önemli yoksa altı pişer üzeri çiğ kalabilir
*Sonra ısınan tavaya lahmacunu koyup üzerini yağlı kağıtla kapatalım
*Pişen lahmacunları etleri üst üste gelecek şekilde koyalım yoksa altları yağlanır sosu gider Ben silexde pişirdim 5 ayarda üzeri kapalı şekilde mükemmel oldu deneyelenlere kolay gelsin afiyet şifa olsun fotoğraflarınızı bekliyorum ???
 

Similar threads

Bu Lahmacunu Yiyen Bir Daha Dışarıda Lahmacun Yemeyecek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; *2 su bardağı ılık su (200ml) *1 tatlı kaşığı tuz *55 bardak un Lahmacun için; *500 gr orta yağlı kıyma *2 adet soğan *5 diş sarımsak *15 yemek kaşığı hafif acılı biber salçası *15 dal...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
Nefis Lahmacun (Silexte) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için *200 gr un *1 su bardak ılık süt *Yarım su bardak su *Yarım paket yaş maya *1 çay bardak yarım sıvı yağ *2 tatlı kaşığı şeker *2 yemek kaşık tuz İç harcı için; *Yarim kg yağlı kıyma *7 tane domates *6 tane soğan *3 tane...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Glutensiz Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler *700 gram glutensiz un *1 tane kuru maya *1 su bardağı ılık süt *1 su bardağı ılık su *4 yemek kaşığı sıvı yağ *1 tatlı kaşığı tuz *2 küp şeker İçi için; *1 kilo yağılı kıyma *2 tane kuru soğan *2 tane yeşil biber *Bir tutam maydanoz *2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
Ev Yapımı Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler *2 su bardağın fazla biraz un *1 çay kaşığı kuru maya *1 çay kaşığı tuz *250 ml ılık su *1 yemek kaşığı zeytinyağı İç malzemeler; *400 gram yağlı kıyma *2 adet büyük kuru soğan *4 diş sarımsak *Yarım bağ maydanoz *3 adet domates *2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
76
Lahmacunun Yapılışı İçin Malzemeler Hamuru için: *1 kilo un *Yarım yaş maya *2 yemek kaşığı tuz *1 su bardağından biraz az ılık süt *Yarım su bardağı sıvı yağ *Yeteri kadar ılık su Kıymalı harç için: *Yarım kilo kıyma *Bir tutam maydanoz *2 adet orta boy kuru soğan *1 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt