iltasyazilim
FD Üye
Dışarıda Lahmacun Yemeye Son Tarifi İçin Malzemeler
*750 gr orta yağlı iyi çekilmiş kıyma
*2 tane kuru soğan
*5 diş sarımsak
*Bir tutam maydanoz
*2 tane yeşil biber
*3 tane kırmızı biber
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı acı biber salçası
*1 yemek kaşığı nar ekşisi
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz yarım tatlı kaşığı (Pul biber ,toz biber karabiber)
Hamuru İçin;
*8 su bardağı un
*1 su bardağı ılık süt
*2 su bardağı ılık su
*1, 5 yemek kaşığı kuru maya
*1 yemek kaşığı tuz
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 tatlı kaşığı şeker
Dışarıda Lahmacun Yemeye Son Tarifi Yapılışı Bizim ailecek çok sevdiğimiz ve vazgeçmediğiniz bir lezzet Ölçüleriyle hazırladığınızda mükemmel olacak bir lahmacun tekrar tekrar yapacağınızın ve artık dışarıda lahmacun yemeyeceğinizi garanti ediyorum ?
Şimdi başlayalım;
1
*Öncelikle unumuzu yoğurma kabına alalım ve tuzumuzu una ekleyip güzelce karıştıralım
*Unumuzun ortasını açıp mayamızı koyalım
*Sonra sırayla ılık sütümüzü şekerimizi ve ılık suyumuzu yağımızı koyup yavaş yavaş ele yapışmayacak yumuşak bir hamur olana kadar yoğuralım
*Sonra hamurumuzu en az yarım saat ortalama 1 saat mayalandıralım
*Hamurumuz mayalanırken iç harcımızı hazırlayalım
*Tüm malzemeleri robottan çekip geniş bir kaseye alalım Salçasını baharatlarını yağını nar ekşisin koyup yoğuralım sonra zamanımız varsa yarım saat kadar dolapta dinlendirelim
*Hamurumuzu küçük bezeler yapıp bir tabak boyutunda ince olacak şekilde oklavayla açalım kaşığın arkasıyla harcımızı koyup her yerine yayalım
*Tavayı ocağa alıp orta ısıda ısınmasını sağlayalım ( tavayı yaglamıyoruz) orta ısıda olması önemli yoksa altı pişer üzeri çiğ kalabilir
*Sonra ısınan tavaya lahmacunu koyup üzerini yağlı kağıtla kapatalım
*Pişen lahmacunları etleri üst üste gelecek şekilde koyalım yoksa altları yağlanır sosu gider Ben silexde pişirdim 5 ayarda üzeri kapalı şekilde mükemmel oldu deneyelenlere kolay gelsin afiyet şifa olsun fotoğraflarınızı bekliyorum ???
*750 gr orta yağlı iyi çekilmiş kıyma
*2 tane kuru soğan
*5 diş sarımsak
*Bir tutam maydanoz
*2 tane yeşil biber
*3 tane kırmızı biber
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı acı biber salçası
*1 yemek kaşığı nar ekşisi
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz yarım tatlı kaşığı (Pul biber ,toz biber karabiber)
Hamuru İçin;
*8 su bardağı un
*1 su bardağı ılık süt
*2 su bardağı ılık su
*1, 5 yemek kaşığı kuru maya
*1 yemek kaşığı tuz
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 tatlı kaşığı şeker
Dışarıda Lahmacun Yemeye Son Tarifi Yapılışı Bizim ailecek çok sevdiğimiz ve vazgeçmediğiniz bir lezzet Ölçüleriyle hazırladığınızda mükemmel olacak bir lahmacun tekrar tekrar yapacağınızın ve artık dışarıda lahmacun yemeyeceğinizi garanti ediyorum ?
Şimdi başlayalım;
1
*Öncelikle unumuzu yoğurma kabına alalım ve tuzumuzu una ekleyip güzelce karıştıralım
*Unumuzun ortasını açıp mayamızı koyalım
*Sonra sırayla ılık sütümüzü şekerimizi ve ılık suyumuzu yağımızı koyup yavaş yavaş ele yapışmayacak yumuşak bir hamur olana kadar yoğuralım
*Sonra hamurumuzu en az yarım saat ortalama 1 saat mayalandıralım
*Hamurumuz mayalanırken iç harcımızı hazırlayalım
*Tüm malzemeleri robottan çekip geniş bir kaseye alalım Salçasını baharatlarını yağını nar ekşisin koyup yoğuralım sonra zamanımız varsa yarım saat kadar dolapta dinlendirelim
*Hamurumuzu küçük bezeler yapıp bir tabak boyutunda ince olacak şekilde oklavayla açalım kaşığın arkasıyla harcımızı koyup her yerine yayalım
*Tavayı ocağa alıp orta ısıda ısınmasını sağlayalım ( tavayı yaglamıyoruz) orta ısıda olması önemli yoksa altı pişer üzeri çiğ kalabilir
*Sonra ısınan tavaya lahmacunu koyup üzerini yağlı kağıtla kapatalım
*Pişen lahmacunları etleri üst üste gelecek şekilde koyalım yoksa altları yağlanır sosu gider Ben silexde pişirdim 5 ayarda üzeri kapalı şekilde mükemmel oldu deneyelenlere kolay gelsin afiyet şifa olsun fotoğraflarınızı bekliyorum ???