iltasyazilim
FD Üye
Dışı Çıtır İçi Lokum Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
*Baklavalık yufka
*2 su bardağı dövülmüş ceviz
*120 gram tereyağ
Şerbeti için;
*2 su bardağı toz şeker
*2 su bardağı su
Dışı Çıtır İçi Lokum Tatlı Tarifi Yapılışı
ÇOK KOLAY VE AZ MALZEMELİ BİR TATLI AMA LEZZETİDE BİR O KADAR ÇOOK
Tatlının yapım aşamasını çekmeyi unuttum Ama yinede tarifi yazmak istedim İlk önce şerbeti 1213 dk kaynatıp soğutalım iyice Baklavalık yufkayı bildiğimiz gibi katlayıp poşetlere koyuyorlar ve bende o iz olan yerlerden kesip ayırdım 4 ayrı parça oldu Tere yağını güzelce eritelim(kaynamasın) Ve fırçayla yufkamıza sürelim üzerine her yerine cevizden dökelim 4 kat yufka olmak şartıyla (az olursa yırtılır çok olursa hamur olur) rulo şeklinde baştan sona saralım Ve böylece tüm borcamınız dolana kadar yapın En sonda elimizde kalan yağı üzerine gezdirelim ve 170180 C’ fırında iyice kızartıp pişirelim En sonda sıcak tatlıya soğuk şerbeti döküp 12 saat dinlendirip servis edelim
NOT: şerbet soğuk tatlı sıcak olmalı ki dışı çıtır içi yumuş olsun
*Baklavalık yufka
*2 su bardağı dövülmüş ceviz
*120 gram tereyağ
Şerbeti için;
*2 su bardağı toz şeker
*2 su bardağı su
Dışı Çıtır İçi Lokum Tatlı Tarifi Yapılışı
ÇOK KOLAY VE AZ MALZEMELİ BİR TATLI AMA LEZZETİDE BİR O KADAR ÇOOK
Tatlının yapım aşamasını çekmeyi unuttum Ama yinede tarifi yazmak istedim İlk önce şerbeti 1213 dk kaynatıp soğutalım iyice Baklavalık yufkayı bildiğimiz gibi katlayıp poşetlere koyuyorlar ve bende o iz olan yerlerden kesip ayırdım 4 ayrı parça oldu Tere yağını güzelce eritelim(kaynamasın) Ve fırçayla yufkamıza sürelim üzerine her yerine cevizden dökelim 4 kat yufka olmak şartıyla (az olursa yırtılır çok olursa hamur olur) rulo şeklinde baştan sona saralım Ve böylece tüm borcamınız dolana kadar yapın En sonda elimizde kalan yağı üzerine gezdirelim ve 170180 C’ fırında iyice kızartıp pişirelim En sonda sıcak tatlıya soğuk şerbeti döküp 12 saat dinlendirip servis edelim
NOT: şerbet soğuk tatlı sıcak olmalı ki dışı çıtır içi yumuş olsun