iltasyazilim
FD Üye
Dışı Çıtır İçi Pamuk Patatesli Kıymalı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:
*12 (yarım) su bardağı süt
*12 (yarım) su bardağı su
*12 (yarım) su bardağı sıvı yağ
*12 (yarım) küp yaş maya
*1 paket kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 tatlı kaşığı toz şeker
*2 yemek kaşığı yoğurt
*Aldığı kadar un
İç harcı için:
*34 adet büyük patates
*200 gram kıyma
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 adet kuru soğan
*14 (çeyrek) demet maydanoz
*1 çay bardağı ufalanmış ceviz içi
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 tatlı kaşığı kimyon
Üzeri için:
*1 çay bardağı buğday nişastası
*1 çay bardağı un
*1 çay bardağı su
*12 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
*12 (yarım) paket instant maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*Susam
Dışı Çıtır İçi Pamuk Patatesli Kıymalı Poğaça Tarifi Yapılışı Biraz doğaçlamayla tamamen kendi tarifimi oluşturdum Çok da güzel oldu ??
Dışı kıtır, içi yumuşacık poğaça tarifine ??’dan ulaşabilirsiniz
Öncelikle hamuru yoğurun ki iç harcı hazırlayana kadar hamur mayalansın
Derin bir kapta maya, ılık süt ve şekeri çırpma teli ile çırpın Ilık su, tuz, kabartma tozu, sıvı yağ ve yoğurdu çırpın Unu azar azar ilave edip hafif ele yapışan bir hamur yoğurun Kabı bir poşete geçirin, üzerini battaniye ile örtün ve mayalanmaya bırakın
Patatesleri soyun, bir kaç parçaya kesin ve suda haşlayın Piştikten sonra suyunu süzün ve patates ezeceği ile püre haline getirin Patatesler henüz sıcakken tuz ve baharatların tamamını katıp iyice karıştırın
Soğanı soyup yemeklik doğrayın Bir tavada soğan ve kıymayı sıvı yağı ekleyip kavurun Ceviz kırığını ve kıyılmış maydanozları ilave edip karıştırın
Kıyma harcına hazırladığınız patates püresini katıp kısık ateşte birkaç dakika kavurun ve soğumaya bırakın
Üst sosu için bütün malzemeleri bir kasede iyice karıştırıp kenarda bekletin
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar yuvarlayın Her bir parçayı çay tabağı büyüklüğünde elinizle yuvarlak açın Ortasına 2 tatlı kaşığı kadar iç harçtan koyun ve kenarları tepede birleştirip yuvarlayın Ek yerinalta gelecek şekilde yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin
Bütün parçaları bu şekilde hazırladıktan sonra poğaçaların üzerine fırça yardımı ile sosdan sürüp (1 tatlı kaşığı kadar) susam serpin ve 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar fırınlayın
Afiyet olsun ??
*12 (yarım) su bardağı süt
*12 (yarım) su bardağı su
*12 (yarım) su bardağı sıvı yağ
*12 (yarım) küp yaş maya
*1 paket kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 tatlı kaşığı toz şeker
*2 yemek kaşığı yoğurt
*Aldığı kadar un
İç harcı için:
*34 adet büyük patates
*200 gram kıyma
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 adet kuru soğan
*14 (çeyrek) demet maydanoz
*1 çay bardağı ufalanmış ceviz içi
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 tatlı kaşığı kimyon
Üzeri için:
*1 çay bardağı buğday nişastası
*1 çay bardağı un
*1 çay bardağı su
*12 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
*12 (yarım) paket instant maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*Susam
Dışı Çıtır İçi Pamuk Patatesli Kıymalı Poğaça Tarifi Yapılışı Biraz doğaçlamayla tamamen kendi tarifimi oluşturdum Çok da güzel oldu ??
Dışı kıtır, içi yumuşacık poğaça tarifine ??’dan ulaşabilirsiniz
Öncelikle hamuru yoğurun ki iç harcı hazırlayana kadar hamur mayalansın
Derin bir kapta maya, ılık süt ve şekeri çırpma teli ile çırpın Ilık su, tuz, kabartma tozu, sıvı yağ ve yoğurdu çırpın Unu azar azar ilave edip hafif ele yapışan bir hamur yoğurun Kabı bir poşete geçirin, üzerini battaniye ile örtün ve mayalanmaya bırakın
Patatesleri soyun, bir kaç parçaya kesin ve suda haşlayın Piştikten sonra suyunu süzün ve patates ezeceği ile püre haline getirin Patatesler henüz sıcakken tuz ve baharatların tamamını katıp iyice karıştırın
Soğanı soyup yemeklik doğrayın Bir tavada soğan ve kıymayı sıvı yağı ekleyip kavurun Ceviz kırığını ve kıyılmış maydanozları ilave edip karıştırın
Kıyma harcına hazırladığınız patates püresini katıp kısık ateşte birkaç dakika kavurun ve soğumaya bırakın
Üst sosu için bütün malzemeleri bir kasede iyice karıştırıp kenarda bekletin
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar yuvarlayın Her bir parçayı çay tabağı büyüklüğünde elinizle yuvarlak açın Ortasına 2 tatlı kaşığı kadar iç harçtan koyun ve kenarları tepede birleştirip yuvarlayın Ek yerinalta gelecek şekilde yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin
Bütün parçaları bu şekilde hazırladıktan sonra poğaçaların üzerine fırça yardımı ile sosdan sürüp (1 tatlı kaşığı kadar) susam serpin ve 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar fırınlayın
Afiyet olsun ??