iltasyazilim
FD Üye
Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Peksimet Tarifi İçin Malzemeler
*5 su bardağı un
*1 su bardağı süt
*1, 5 su bardağı su
*2 yemek kaşığı kuru pakmaya
*1, 5 tatlı kaşığı şeker
*1, 5 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için:
*Sıvı yağ
Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Peksimet Tarifi Yapılışı Sütümüzü cezvede hafif ılıttıktan sonra içine toz şeker ve pakmayamızı karıştırarak, 15 dakika kadar kabarmasını bekliyoruz Hamuru yoğuracağımız kaba unumuzu eledikten sonra tuzumuzu ilave ederek karıştıralım Unumuzun ortasını elimizle havuz şeklinde açarak ortasına kabarmış mayamızı ekleyelim ve yavaş yavaş yoğurmaya başlayalım Peksimet yapımında en önemli nokta hamurun kıvamı, ben yukarıda 1, 5 bardak su dedim fakat bunu kendiniz ayarlamalısınız, ben bunu göz kararı yazdım Yani kısacası hamur biraz cıvık olmalı mümkün olduğu kadar ele yapışıyor olmalı fakat su gibi de değil Ne kadar cıvık olursa o kadar güzel oluyor Peki nasıl şekil vereceğiz diye sorarsanız, elinizi hafif yağlayarak bu sorunu çözebilirsiniz Aksi taktirde normal hamur yoğurur gibi hamur toplansın diye uğraşırsanız, taş gibi peksimetleriniz olur Zaten mayalanma aşamasında hamur kendini biraz daha topluyor 11, 5 saat mayalandırdığımız hamurumuza elimizi hafif yağlayarak masamızın üzerinde yuvarlak şekil verip, ortasına parmağımızla delik açarak (bunu yapmamızın amacı kızgın yağa atılınca ortası hamur kalmasın, içleri pişsin diye) kızgın sıvı yağda kızartıyoruz Ben bu lezzete bayılıyorum Yanında salata ve çayla harika oluyor Eeee tabi kilolar da cabası Afiyetle
NOT: Suyumuzu da hafif ılık kullanırsak daha iyi netice alırız Sevgiler
*5 su bardağı un
*1 su bardağı süt
*1, 5 su bardağı su
*2 yemek kaşığı kuru pakmaya
*1, 5 tatlı kaşığı şeker
*1, 5 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için:
*Sıvı yağ
Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Peksimet Tarifi Yapılışı Sütümüzü cezvede hafif ılıttıktan sonra içine toz şeker ve pakmayamızı karıştırarak, 15 dakika kadar kabarmasını bekliyoruz Hamuru yoğuracağımız kaba unumuzu eledikten sonra tuzumuzu ilave ederek karıştıralım Unumuzun ortasını elimizle havuz şeklinde açarak ortasına kabarmış mayamızı ekleyelim ve yavaş yavaş yoğurmaya başlayalım Peksimet yapımında en önemli nokta hamurun kıvamı, ben yukarıda 1, 5 bardak su dedim fakat bunu kendiniz ayarlamalısınız, ben bunu göz kararı yazdım Yani kısacası hamur biraz cıvık olmalı mümkün olduğu kadar ele yapışıyor olmalı fakat su gibi de değil Ne kadar cıvık olursa o kadar güzel oluyor Peki nasıl şekil vereceğiz diye sorarsanız, elinizi hafif yağlayarak bu sorunu çözebilirsiniz Aksi taktirde normal hamur yoğurur gibi hamur toplansın diye uğraşırsanız, taş gibi peksimetleriniz olur Zaten mayalanma aşamasında hamur kendini biraz daha topluyor 11, 5 saat mayalandırdığımız hamurumuza elimizi hafif yağlayarak masamızın üzerinde yuvarlak şekil verip, ortasına parmağımızla delik açarak (bunu yapmamızın amacı kızgın yağa atılınca ortası hamur kalmasın, içleri pişsin diye) kızgın sıvı yağda kızartıyoruz Ben bu lezzete bayılıyorum Yanında salata ve çayla harika oluyor Eeee tabi kilolar da cabası Afiyetle
NOT: Suyumuzu da hafif ılık kullanırsak daha iyi netice alırız Sevgiler