KADINSI KuŞ Almak Zorlama KADINSI KUŞ ALMAK BASKI Bayan olmak ne baski hiç düşündünüz mü? Bayan olmanın dayanılmaz ağırlığını bilmeyenler bayan almak konusunda ahkam kesenler keşke bir gün bile olsa onların yerinde olabilselerdi Allah Vergisi başlayalım Eğer ilk çocuk kız olarak dünyaya gelmişseniz Önce babanın sonradan büyükbaba ve diğerlerinin küçük da olsa buruk bakışları ile karşıla bilirsiniz Anne o her daim şefkat doymuş yüreğiyle sizi sarmaya hazırdır Çünkü o bir kadındır Daha sonraki dönemlerde pembeli cicili bicili zaman zaman da komik kıyafetleri ,ponponlu dantelli çorapları giymek zorunda kalırsınız Hemen Şimdi seçme şansınız yoktur Bebek iken giydirilen ufacık etek ve elbiseler büyüdükçe sorun yaratmaya başlarKimi aileler etek giy derken kimi aileler pantolona hükümlü eder Mektep çağına gelince yaşıtınız erkek çocukları göre horlanır oyunlara alınmaz sen kızsın diye bir kenara itilebilirsiniz halbu ki elinize bebek tutuşturmak yerine top verilse kim bilir belki de sizde onların büyürken ne düşündükleri konusunda bir düşünce sahibi olabileceksinizdir Ama yapılmaz ev aletlerinin minyatürleri evcilik oyunları size arabalar erkeğe, katiyen otomobil almazlar Kızların arabası erkeklerin bebekleri olamaz Kızlar erkek Fatma olur Erkekler ise karşısında tarafa eğilimli düşüncesi ile daha çocuk yaşlarda sınırlar çizilir Yan kızların çizgisi dış dünya ya içten birazcık daha kalındır Ortaokul derken liseye gelen böylece eksik olmasına rağmen eğer çizgiyi birazcık olsun zorlayarak kapağı üniversite attıysanız çok çalışmak zorunda kalırsınız Çünkü zaten kızlar okuyup ta ne olacak zihniyetleri ile dejenere toplumda okulu bitirip kendinizi gösterilmek için, meslek hayatında bir yer edinebilme zorunluluğunuz vardır Erkeklerin egemen olduğu bir toplum demiyorum dünya da seslenmek daha doğru olabilir Iş hayatında başarıya ulaşmak olduğunuz yerde kalabilmek öbür bir efor ister giderken ister açık fikirli olun ister okumamış asıl işleri anlamak zorundasınız Yemek Yemek yapmak, dantel işlemek, ütü ,çamaşır aklınıza gelebilecek her nesil ev işi lakin zaten bunları üç dört yaşlarında öğrenmeye başlamışsınızdır Yan istisnaları saymıyorum Ama zaten istisnalarda kaideyi bozmuyorlar yok mi? bu arada buluğ çağı başlarda kavak yelleri esme dönemlerinin peşinde eğer iş hayatınız yahut evlenmek zorunda bırakılırsınız Yani toplumda kız kurusu diye anılmak istemezsenizE alt her zaman gizli ve cazibeli olmalısınız Kremler, parfümler çekicilik ürünleri ,diyet reçeteleri hangi yaşta olursa olsun bunlar kadınlığın vazgeçilmezi olurlar Mecburlar aleyhinde cins olmasa da laf konusu diğer hemcinsleri ile yarış halinde olurlar Köydeki kadınlar bunlarla uğraşmıyor diyebilirsiniz fakat onlarında başka alternatifleri oluyor uğraşacak Hem o konuya girmek istemiyorum Onların yaşadıkları zorlukları başka bir zamanda tartışabiliriz Ben genel anlamda dile getirmek istedim Evlilik kapıya dayandığında yalnızca kocanızı değil ailesini de memnuniyet zorunluluğunuz vardır Her iki aileyi de yönetmek size düşer Çoluk çocuk koca hepsine yetişmek hepsinin bakımını üstlenmek bunları yaparken de güzelliğinizden ayrıcalık vermemek zorundasınız Yahut kocanızın geçireceği yaş bunalımlarında ikinci kadınlarla mücâdele etmek durumunda kalabilirsiniz Derken gelin eş, anne, üçgenini tamamladıktan daha sonra yaşınız kemale ermiştir Lakin onunla da bitmez zaman anneanne babaanne gibi sıfatları da isminizin arkasına ekler Yolu tamamlarsınız Eğer refah ve sevinç hayatınıza baskın olabilmiş ise ne mutlu yahut yılların yorgunu beyaz saçlarınızı süpürge yaptım diye yakınmaktan diğer yapacağınız bir şey yokturUzun lafın kısası kadinsi kuş olmak ne zormuş değil mi?