Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Diyanet, Kur'an-ı Kerim'i 180 dile çevirecek

Diyanet, Kur'an-ı Kerim'i 180 dile çevirecek

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Türkiye Diyanet Vakfı'nın yeni projesiyle, Kur'anı Kerim 180 dile çevrilecek
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, dünyada 180 dil konuşulduğunu belirterek, Kur'anı Kerim mealini bu 180 dile çevirmeyi hedefliyoruz Bu büyük bir proje Ümit ediyorum ki çok uzak olmayacak bir zamanda Allah bize nasip edecektirdedi

Kur'anı Kerim'in bütün insanlara, kendi dillerinde hitap etmesi yönünde hedef belirlediklerini vurgulayan Bilgin, Bugün için İngilizce, Fransızca, Rusça, İspanyolca, Kırgızca, Bulgarca, Kazakça, Boşnakça gibi 10 dilde kendi matbaamızda Kur'anı Kerim meali yaptırıyoruz Projelendirdik Çalışmalara başladık İnşallah Kur'anı Kerim mealini bütün dünyaya yayacağızdiye konuştu

Milli Eğitim ile Kültür ve Turizm bakanlıklarının Ankara Sincan'da kullanmadığı, büyük ve modern makinelerin bulunduğu bir matbaanın Diyanet İşleri Başkanlığına tahsis edileceğini belirten Bilgin, şöyle devam etti:

Burada inşallah modern cihazlarla ve Hazreti Kur'an'a en saygılı biçimde milyonlarca Kur'anı Kerim'i, yüzlerce dile çevrilmesi suretiyle dünyanın her bir coğrafyasına ve bölgesine aktarmayı hedefliyoruz Şu anda dünyada 180 dil konuşuluyor Kur'an Kerim mealini bu 180 dile çevirmeyi hedefliyoruz Bu büyük bir proje Ümit ediyorum ki çok uzak olmayacak bir zamanda Allah bize nasip edecektir

Bilgin, bu çalışmalarla Hazreti Muhammed'in hedeflediği güzel İslam ümmetini oluşturmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi

Kaynak: dinihaberler

858,498Konular
982,060Mesajlar
30,043Kullanıcılar
rolexnsnsbsbSon üye
Üst Alt